Uleiul de cocos în cosmetică: descoperă beneficiile pentru piele, ten și păr!

Uleiul de cocos conține o combinație unică de uleiurile vegetale cu o concentraţie înaltă de acizi graşi saturaţi, fiind unul dintre cele mai folosite produse în domeniul frumuseții. Proprietăţile uleiului de cocos se datorează în special acizilor lauric, capric şi caprilic. Datorită texturii și acțiunii sale hidratante, uleiul de cocos este alegerea ideală pentru diverse tratamente cosmetice care contribuie la îngrijirea pielii, tenului și părului.

separator

Uleiul de cocos este cunoscut în special pentru proprietățile sale hidratante, nutritive, anti-inflamatorii, anti-bacteriene și anti-îmbătrânire asupra tenului și pielii.

Uleiul de cocos de la Equilibra conferă numeroase beneficii pentru ten şi păr.

Folosit constant pe piele ajută la reducerea şi chiar eliminarea celulitei. Este un tratament natural excelent pentru eczeme şi acnee. De asemenea, prin masajul zilnic, uleiul de cocos împiedică formarea vergeturilor în timpul sarcinii. Poate fi folosit, de asemenea, pentru tratarea pielii împotriva arsurilor cauzate de expunerea la razele solare. Uleiul de cocos este un puternic antioxidant, foarte bogat în vitamina A şi vitamina E. Datorită acestor proprietăţi este excelent pentru menţinerea sănătăţii şi tinereţii pielii.

Pe lângă faptul că acizii graşi din uleiul de cocos conferă părului o strălucire şi un aspect sănătos, aceştia ajută la prevenirea despicării firelor. Aplicat zilnic la vârfurile firelor de păr, uleiul de cocos acționează excelent împotriva ruperii firelor de păr.

Masca de păr cu ulei de cocos stimulează creşterea părului şi ajută la prevenirea afecțiunilor scalpului cum este mătreaţa. Protejează părul la expunerea prelungită la razele solare. Masca de păr se aplică pe părul proaspăt spălat, înfăşurându-l cu un prosop.

Uleiul de cocos de la Equilibra poate fi găsit în toate filialele Farmacia Familiei!

alte Articole interesante