Ultimele două apartamente din blocul avariat de explozie au fost date în folosință

Astăzi, au fost date în folosință locatarilor ultimele două apartamente renovate, de la etajele 13 și 16, ale blocului de pe bd. Moscova, afectat de explozia din octombrie 2018.

separator

Apartamentele au fost reparate „la cheie”, iar oamenii se pot întoarce deja acasă. Extinderea cu 3 zile a termenului prevăzut pentru predarea cheilor către proprietari a fost cauzată de selectarea individuală a finisajelor pentru apartamente. Aici s-au făcut renovări prin înlocuirea tâmplăriei și a pardoselilor, instalarea obiectelor sanitare în baie, reabilitarea rețelei de încălzire, tencuirea și vopsirea pereților etc.

Lucrările de reparație au fost finanțate integral de municipalitate, iar în acest scop, din bugetul local s-a alocat circa 1 milion de lei. Municipalitatea și-a asumat, de asemenea, reparația a patru locuințe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău, distribuite direct locatarilor.

Amintim că, în luna octombrie, o explozie a zguduit blocul de 21 de etaje. În urma deflagraţiei, patru persoane, printre care şi un copil şi-au pierdut viaţa. Specialiştii spun că tragedia a fost provocată de o scurgere de la o butelie de gaz, instalată ilegal.

alte Articole interesante