Un băiețel de 6 ani s-a stins în ziua de Crăciun: părinții acuză medicii de neglijență

Un copil de 6 ani din Costuleni, Ungheni, a murit în câteva ore, iar părinții spun că nu i s-a acordat asistență medicală necesară. Deși era în stare gravă, doctorii de la salvare i-au pus o injecție și au plecat, iar medicul din sat era de negăsit în zi de sărbătoare.

separator
Oamenii s-au plâns la poliție și cer că personalul medical să fie tras la răspundere. Părinții povestesc că în jurul orei 2, băiățelul lor avea febra mare. Și pentru că starea să se înrăutățea tot mai mult, pe la patru dimineața au chemat ambulanța. Echipajul a ajuns peste aproximativ 35 de minute. ”S-au uitat la băiețel în gât, i-au pus o injecție și au spus că totul va fi bine. Să îi faceți masaj cu apă și oțet și invaliti-l cu o pătură.”, spune tatăl copilului.

Medicii de la ambulanță nu au așteptat nici măcar să vadă dacă micuțului îi scade temperatura, spun părințîi. Părințîi au intrat în panică după ce recomandarea medicilor de la salvare de a face frecție cu oțet și de a înveli copilul cu o pătură nu a dat rezultate. La șase ore după plecarea ambulanței, oamenii au sunat medicul din sat. Fiind, însă, ziua de Crăciun pe stil vechi, femeia nu a intervenit.

Înre timp, micuțului au început să-i apară puncte pe față, iar pe la amiază, părinții au chemat din nou urgență de la Ungheni. Echipajul, altul decât cel care venise noaptea, a luat copilul pentru a-l duce la spital. “Ne-au spus luați-l cu o păturică și fugă la spital. Târziu.”

La aproximativ 15 ore de la prima solicitare a ambulanței, copilul s-a stins la spital. Părinții spun că medicul  legist i-ar fi informat că fiul lor putea fi salvat dacă ar fi primit tratamentul necesar la timp.

”Cel care a ieșit de la autopsie a ieșit plângând și a spus că copilul trebuia să trăiască, s-a dus cu zile. Dacă era dimineață, copilul avea să fie sănătos.” În afară camerelor, medicul care a venit la a două solicitare a spus că micuțul făcuse meningită și nu putea fi salvat. Această ne-a arătat explicația scrisă de medicul din prima salvare ajunsă la micuț, în care acesta susține că părinții au fost cei care au refuzat spitalizarea.

Familia mai are o fetiță de doi ani. La recomandarea medicilor, această trebuia să treacă un control medical pentru a se stabili dacă nu a contractat meningită.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească a spus că instituția nu a primit o plângere în acest caz, însă în urmă solicitării presei se va informa și va reveni ulterior cu o reacție.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante