Un bărbat a aruncat în aer o grenadă la Călărași. Șase persoane au fost rănite

Un bărbat de 57 de ani din satul Hirova, raionul Călăraşi, a aruncat în aer o grenadă. În urma deflagrației, cinci persoane au fost rănite. Incidentul s-a produs astăzi, în jurul orei 12:45, chiar lângă casa sa.

separator
Potrivit poliției, bărbatul a ieșit în drum și a detonat obiectul explozibil în prezența familiei sale, ca urmare a relațiilor ostile, datorate geloziei față de soția sa, de 38 de ani, care ar fi revenit acasă din străinătate. Grenada de model necunoscut (posibil F1), era deținută ilegal.

În moment în care bărbatul a detonat grenada, în preajma acestuia se afla soția acestuia de 38 de ani, o femeie de 58 de ani, dar și o minoră de 17 ani. Alături mai era și un tânăr de 25 de ani. Toți au fost transportați de urgență la spitalul din Călărași. Bărbatul care a detonat grenada este internat în stare gravă.

Potrivit unor surse, bărbatul creștea singur doi copii ai cuplului, iar când soția a încercat să intre pe poartă, revenind acasă, acesta a aruncat grenada. Apoi, pentru că aceasta nu explodat instant, bărbatul s-a apropiat să afle care este cauza, iar în acel moment s-a produs explozia.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, a fost efectuată o percheziție la domiciliul bărbatului unde au fost depistate și ridicate mai multe obiecte și anume: o armă de vânătoare de model și calibru necunoscut, muniții pentru arma de vânătoare deținute ilegal.

alte Articole interesante