Un bărbat din Capitală a așteptat 3 ore ambulanța pentru a fi transportat la spital

Bărbatul a început să se simtă rău de ieri. Dimineață starea bărbatului s-a agravat, iar febra s-a ridicat până la 39, așa că fiul sau a chemat ambulanța. Bărbatul spune că așteptarea nu a fost vreodată mai grea.

separator
Ambulanța a ajuns abia peste trei ore după ce a fost chemată. În tot acest timp, bărbatul care avea simptome de pneumonie a așteptat-o, iar starea sa era din ce în ce mai gravă. Medicii spun că ajung greu la pacienți pentru că sunt foarte multe solicitări, iar angajați – prea puțini.

”Toată noaptea am tușit, slăbiciune, de o săptămâna. Am așteptat trei ore, dar parcă am așteptat opt ore. Niciodată nu m-am simțit atât de rău.” Până la sosirea ambulanței, starea de sănătate a pacientului a continuat să se înrăutățească, spune fiul acestuia.

Bărbatul a fost ulterior internat în secția de terapie la Spitalul nr.1. Purtătorul de cuvânt de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească a spus că solicitările sunt preluate în funcție de gradul de urgență. Această a mai adăugat că pacientul diagnosticat cu viroză, ar fi trebuit să se adreseze mai întâi medicului de familie, care este în măsură să ofere consultanță în asemenea cazuri.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante

Alte Articole interesante