Un bebeluș de 4 luni s-a stins la spital. Părinții ar fi așteptat ambulanța timp de două ore

Un copil de patru luni a decedat ieri la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, din strada Serghei Lazo, după ce părinții ar fi așteptat ambulanța timp de două ore.

separator

Cazul a fost relatat pe Facebook de interpreta Tatiana Heghea.

„Copilul a fost adus la noi în stare finală, fără semne de viață. La spital la noi s-au efectuat doar manevre de resuscitare care au fost soldate fără succes. El era deja decedat când a ajuns la noi în instituție, dar conform protocolului noi eram obligați, și am și făcut-o, să efectuăm manevrele de resuscitare. (…) Presupunerea noastră încă neconfirmată este că diagnoza ar fi fost infecția meningococică cu efect fulminant, întrucât avea erupții hemoragice pe corp. Diagnoza va fi însă stabilită exact după expertiza medico-legală”, a declarat Aliona Rotari, vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, fiind contactată de Agora.md. Angajații de la serviciul ambulanță încă nu au dat un răspuns.

,,Nu știu cauza decesului, dar totuși, în 2 ore poți face multe pentru a salva viața unui om”, scrie interpreta Tatiana Heghea. Mămicile s-au arătat șocate de acest caz, în secțiunea comentarii, pe rețeaua de socializare.

Vezi Declarația Serviciului de Urgență, în cazul bebelușului de 4 luni care a decedat la scurt timp după internare

alte Articole interesante