Un bebeluș s-a născut acasă, iar altul, în ambulanță în drum spre spital

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că ieri, 9 mai, doi copilași au fost aduși pe lume în condiții prespitalicești. Unul s-a născut acasă, iar altul în ambulanță, în drum spre spital.

separator

Primul apel, la 112, a fost efectuat la ora 01:24. O femeie din satul Măcărești, raionul Ungheni, care prezenta semne de debut caracteristice unei nașteri, a chemat ambulanța pentru a fi transportată la spital. Echipa medicală a ajuns în timp de 13 minute la fața locului, pentru a prelua lăuza de 26 ani, gravidă cu al treilea copil.

Nașterea însă s-a declanșat la scurt timp după sosirea echipei de asistență medicală urgentă. Astfel că medicii au asistat nașterea în condiții prespitalicești. S-a născut o fetiță de 3 kg 690 gr. Mama și nou-născutul au primit îngrijirile medicale corespunzătoare, fiind, ulterior, transportate la maternitatea Spitalului Raional Ungheni.

Un alt apel a fost efectuat dimineața la 07:16, în localitatea Pererîta, raionul Briceni. Echipa AMU a ajuns în decurs de 11 minute la locul solicitat, a preluat lăuza de 28 ani, gravidă cu al patrulea copil.

Pentru că nașterea s-a declanșat în scurt timp, medicii au fost nevoiți să acorde ajutorul necesar în ambulanță. Ulterior, femeia și bebelușul ei au fost transportați la Spitalul Raional Briceni. Mama și nou-născutul sunt în siguranță.

alte Articole interesante