Un bebeluș s-a stins la numai două săptămâni de la naștere. Mama acuză medicii de neglijență

O femeie din Rezină se plânge că bebelușul ei a murit la două săptămâni de viață și acuză medicii de cele întâmplate. Mama spune că sonda prin care era hrănit micuțul, născut prematur, i-a fost introdusă din greșeală în plămâni, nu în stomac, fapt care ar fi dus la deces, relatează protv.md.

separator
Responsabilii de la Institutul Mamei și Copilului au refuzat deocamdată să spună detalii despre acest caz și au cerut amânare.

Nicoleta a devenit mama pentru prima oară pe 21 februarie. Mare i-a fost fericirea când și-a văzut băiețelul, care a apărut pe lume de 3 kilograme și 100 de grame. Tânăra spune că l-a născut prematur, de 7 luni, iar din această cauza micuțul avea nevoie de o intervenție chirurgicală, care se anunță a fi nu foarte complicată.

,,Se simțea mai bine. Mi l-a adus în secție, dar am văzut că sondă era murdară și am cerut să fie schimbată”, spune mama. Din acel moment, tânăra spune că situația s-a înrăutățit. Ea a observat că băiețelul ei nu se simte bine și că îi era greu să respire.

Tânăra a mers la roentgen, iar rezultatele ar fi arătat că sonda, prin care era hrănit bebelușul, ar fi fost introdusă într-un plămân. ,,Respira greu. Mi-au spus că nu mai are șanse. Sondă nu a fost pusă în stomac, dar în plămâni”.

Băiețelul a fost transferat din nou la reanimare și conectat la aparatele de respirație artificială. La două săptămâni și o zi de la naștere, pe 8 martie, Nicoleta a aflat că băiețelul ei s-a stins. Cei de la Institutul Mamei și Copilului nu au oferit niciun fel de informații. Nu au spus nici dacă un asemenea caz a avut loc în instituția dată sau dacă băiețelul a decedat anume din acest motiv.

Mama bebelușului mai povestește că ceea ce a uimit-o este că în resultatele expertizei medico-legale nu s-a pomenit niciun cuvânt despre sondă introdusă greșit, ci că băiețelul a murit din cauza unei pneumonii bilaterale. Părinții au apelat la un avocat.

alte Articole interesante