Un bebeluș a suferit traume grave la naștere. Părinții acuză medicii de neglijență

Un bărbat a organizat o conferință de presă, în care acuză medicii de neglijență. Acesta susține că atât bebelușul nou-născut, cât și soția sa, au trecut prin momente cumplite la naștere, iar vinovați ar fi medicii de la Institutul Mamei și Copilului care au asistat nașterea.

separator
Copilul a fost adus pe lume prin vacuum artificial, suferind de asfixie severă care i-a afectat 90% din creier.

,,Sunt în față dumneavoastră, pentru a va relata un caz ieșit din comun”  spune Andrei Gortolomei. ,,Soția mea pe dată de 3 iunie 2019, la orele 02:25 a fost internată în Instituția Centrul Mamei și Copilului din orașul Chișînău cu apele rupte, în decurs de 3 ore după internare i s-a administrat a patra parte dintr-o pastilă care induce sarcina. Medicul neagă faptul că soției mele i s-a administrat acea doză de medicament, iar mai mult la scurt timp i s-a dat și a două parte a unei pastile pentru tensiune”.

Bărbatul susține că acele pastile care au fost administrate soției sale nu sunt indicate în istoria medicală a femeii. Acesta afirmă că medicamentele sunt procurate de medic din propria inițiativa. Cu vocea tremurândă, bărbatul povestește cum a fost adus pe lune bebelușul.

„Că rezultat al acestor acțiuni de neglijență, fătul a suferit bătăi de inima, insuficientă de oxigen și afectarea sistemului nervos ce a dus la înghițirea apelor și sufocarea fătului în burtă. Într-un moment dat, medicul, văzând că nu coboară și bătăile suferă trebuia să meargă la cezariană, dar nu a făcut-o și pe lângă acele pastile i s-a mai administrat soției încă un medicament pentru provocarea sarcinii – Oxitocina în cantități de 2 fiole, iar aceste două împreună i-au provocat soției dureri mari.”

Bărbatul spune că micuțul a fost adus pe lume prin tracțiuni vacuum efectuate de către medic și de implicarea a doi medici care împingeau de burtă mamei.

„Că urmare copilul în insuficientă de oxigen și afectarea sistemului nervos s-a născut în asfixie severă cu pneumonie la plămâni. Bebelușul a fost în dată incubat la un aparat în secția de reanimare. Țin să menționez că soția mea cu regularitate a vizitat medicul de familie pe parcursul sarcinii, iar analizele arătau normă de dezvoltare a fătului.”

Acum, cu durere, bărbatul spune că după două săptămâni de la naștere, bebelușului i s-a făcut o tomografie la cap, prin care s-a constatat că 90% din creierul micuțului a fost afectat. Mai mult de atât, acesta zice că medicul le-a spus direct că bebelușul nu are șanse. Responsabilii de la Centrul Mamei și Copilului spun că vor veni cu o reacție la acest subiect.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante