Un bolnav internat la psihiatrie a ucis patru pacienţi, alți 9 oameni sunt în stare gravă

Un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie Sapoca din județul Buzău a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienți și a rănit alți nouă. Acesta a devenit violent și a lovit cu un obiect metalic luat din spital. Bărbatul de 38 de ani a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliției. Acestea au confirmat, atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat, scrie mediafax.ro.

separator
Două dintre persoanele rănite de bărbatul care a atacat și a omorât mai mulți pacienți la Spitalul de Psihiatrie Sapoca din Buzău sunt în comă și sunt transportate la spitale din București.

La spital (n.r. Spitalul Județean de Urgențe Buzău) au ajuns 10 persoane, dintre care una a decedat. Din cei nouă răniți, doi sunt destul de grav, intubati, în comă, unul a fost deja transferat cu elicopterul iar ceilalți urmează fie transferați la spitalele Floreasca, Universitar și Bagdasar Arsenie. Sunt toți loviți la nivelul capului, doar pe partea stânga (probabil cum dormeau), loviți cu stativul de la perfuzie”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgențe Buzău.

Bărbatul care a omorât patru pacienți la Psihiatrie era internat într-un salon cu supraveghere normală.

Bărbatul de 38 de ani, care a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă, la Spitalul de Psihiatrie Sapoca din Buzău, era internat într-un salon cu supraveghere normală. Nimic nu prevestea astfel de probleme, susține conducerea spitalului.

Era internat într-un salon cu supraveghere normală, nu cu supraveghere sporită, întrucât simptomele pe care le prezența nu prevesteau astfel de probleme”, a spus Viorica Mihalascu, la Antena 3.

Această a povestit bărbatul de 38 de ani și-a agresat colegii de salon și pe cei dintr-un salon învecinat. Potrivit directorului, trei pacienți au murit în unitatea medicală, a patra victima a decedat după ce a fost dusă la la urgențe, trei dintre răniți au traumatisme craniene, iar alți șase au traumatime mai minore.

Potrivit surselor citate, bărbatul are 38 de ani, este din Săgeata, și s-a internat voluntar pe fondul unei dependențe de alcool. Noaptea trecută bărbatul a făcut o criză de sevraj, el nefiind cunoscut anterior cu vreun cazier judiciar sau probleme psihiatrice.

Polițiștii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mâna, și a existat o lupta cu forțele de ordine până când a fost imobilizat.

alte Articole interesante