Un cuplu a reușit să aibă tripleți, la 4 ani distanță. Cum a fost posibil?

Caz incredibil într-o familie din Anglia. După nenumărate încercări eșuate de a-și întemeia o familie, un cuplu a reușit să aibă tripleti, la 4 ani distanță.

separator

Lucy, fericită mama, și-a șocat familia și prietenii când a născut un set de tripleti cu o pauză de 4 ani între cel mai mare și cei mici. Cei 3 copii au fost toți concepuți prin același tratament de fertilizare. Unul dintre embrioni a fost implantat, însă restul au fost criogenizati pentru sarcini ulterioare.

Copiii au adus cuplului fericirea mult dorită după 12 ani de încercări. Aceștia au trecut inițial prin tratament FIV și au suferit o pierdere de sarcina înainte de tripleti. „A fost devastator, însă am fost determinați, ne doream foarte mult o familie.”

Așa au ajuns cei doi la o clinică de fertilizare, unde medicii au reușit să obțină 7 embrioni. Mama a ales să încerce tratamentul cu 2, iar pe restul de 5 să îi păstreze. Două săptămâni mai târziu avea să afle că tratamentul funcționase. Inițial, unuia dintre gemeni nu i s-a dat șanse. La scurt timp după nașterea primului copil, cuplul s-a hotărât să mai aducă unul pe lume, motiv pentru care au repetat tratamentul cu 2 embrioni.

De această dată însă, amândoi s-au implantat. În urmă unei ecografii efectuate la 6 săptămâni, mama a aflat că era însărcinată cu gemeni, însă medicii nu dădeau șanse unuia dintre ei.

Cu toate acestea, amândoi au supraviețuit și s-au născut perfect sănătoși.

Josie, prima născută dintre tripleti, a venit pe lume în februarie, 2012, iar frații ei Freddie și Jessie au urmat-o în august, 2016.

sursa

alte Articole interesante