Un desert senzaţional – cheesecake japonez

Dacă vrei să încerci ceva cu totul și cu totul special, dar foarte simplu de făcut atunci prepară un cheesecake japonez! Este delicios, special și foarte gustos.

separator
Cheesecake-japonez-710x434

Ingrediente: 300 grame de brânză de vaci proaspată și dulce,trei linguri de smântână dulce, nefermentată, degresată, 50 de grame de unt, 4 ouă, 100 de grame de zahăr, o lingură de amidon de porumb, 150 mililitri de lapte, coajă de lămâie, o lingură de suc de lamaie.

Mod de preparare

  • Freacă bine brânza de vaci cu smântâna. Foloseşte un mixer la viteză mică și eventual, dacă brânza este mai aspră trece totul printr-o sită metalică. Amestecul trebuie să fie fin, spumos, dar dens.
  • Freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr și, după ce se albesc adaugă amidonul și omogenizează bine.
  • Adaugă peste crema de gălbenuș laptele fierbinte, în fir subțire, amestecând cu viteză (cu mixerul) până se omogenizează și lasă crema să se răcească complet.
  • Topeşte untul și adaugă-l în crema de brânză și omogenizează bine.
  • Pune amestecul de brânză în crema de ouă (numai după ce este perfect rece) și adaugă sucul și coaja de lămâie.
  • Bate albușurile. Adaugă restul de zahăr în albuș și bate până devine tare ca pentru bezele.
  • Încorporează spuma de la albușuri în patru transe în compoziția de branză.
  • Finalul este o compoziție moale, care curge.

Se pune într-o tavă rotunda sau de chec tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune într-o altă tavă în care se toarnă apă fierbinte până la jumătatea compoziției de cheesecake japonez și se coace la 150 C, timp de o oră. Temperatura și apa fierbinte din tava de copt sunt esențiale pentru a ajuta prajitura cheesecake japonez să crească lent și încet pentru a nu se crăpa. Dupa ce e gata, prăjitura trebuie lăsată să se răcească în cuptor.

alte Articole interesante