Un medic oncolog dezvăluie 3 lucruri pe care trebuie să le facem pentru a nu ne îmbolnăvi de cancer

Numărul persoanelor care sunt diagnosticate cu cancer crește de la an la an, iar în anumite situații, boala este descoperită destul de târziu, ceea ce face ca tratamentul să nu fie atât de eficient în lupta împotriva aceste boli.

separator

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care medicii insistă asupra prevenției, în foarte multe dintre cazuri fiind singura modalitate prin care viața pacienților poate fi salvată.

Este foarte bine cunoscut faptul că un stil de viață echilibrat poate proteja organismul de o mulțime de afecțiuni grave. Atunci când vorbim despre cancer, există 3 lucruri pe care le putem face pentru a preveni apariția acestei boli.

Medicul Cornelia Nițipir a făcut un top al celor mai importante lucruri pe care oamenii le pot face pentru a preveni cancerul, dar și pentru a crește supraviețuirea în cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu un anumit tip de cancer.

Exercițiile fizice, evitarea băuturilor alcoolice și odihna sunt 3 elemente foarte importante în lupta împotriva acestei boli.

“Pentru a preveni cancerul sau ce este dovedit la supraviețuitorii de cancer, de exemplu la cancerul de sân, care este cel mai frecvent cancer la femei și unul dintre cele mai frecvente cancere la nivel mondial, este faptul că exercițiul fizic, de exemplu peste 180 de minute pe săptămână, exercițiul fizic simplu și moderat, adică mers vioi, înot, poate să crească supraviețuirea chiar și cu 30%. Alt lucru este evitarea alcoolului, în unele cancere și somnul peste 7 ore pe noapte. Acesta este important pentru că în timpul somnului ni se sintetizează anumite celulele care luptă. Noi avem niște limfocite care luptă cu cancerul și de aceea noi când avem pacienți cu același stadiu o să vedem că ei nu trăiesc toți la fel. Contează foarte mult și celula, dar și organismul, cum reușește el să omoare celulele respective.”, spune medicul oncolog, într-un interviu acordat revistei Avantaje.

alte Articole interesante