Un Ministru al Justiției intervine în cazul fetiței luată cu mascați, pentru a fi adoptată în altă țară

Ministrul Justiţiei din România, Ana Birchall, a cerut o anchetă în cazul procurorului de caz, care a bruscat ieri o fetiţă de 8 ani în localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinţi. Scopul acțiunii a fost acela de a o lua din casa asistentului maternal şi a o da spre adopţie unei familii de români din SUA, dar fetița s-a împotrivit și s-a apelat chiar și la mascați, aceasta fiind traumatizată moral.

separator

„Pe mine mă interesează să mă asigur că fetiţa este bine şi nu mai trece prin trauma prin care a trecut, de aceea am cerut o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat”, a declarat Ana Birchall, citată de Antena 3. ,,Regret şi îmi cer eu scuze public pentru că acea fetiţă a trebuit să îndure ce a îndurat şi sper să nu se mai întâmple. Au fost deja dispuse măsurile legale necesare. Mi-au dat lacrimile!”, a mai spus ea.

În urma acestei acțiuni, Procurorul general al României, Bogdan Licu, a dispus o anchetă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. De asemenea, se va ancheta modul în care a fost coordonată percheziția domiciliară. La fel a cerut și premierul Viorica Dăncilă, să fie anchetat acest caz, declarând că „nu trebuie să se joace nimeni cu sentimentele unui copil!”, scrie libertatea.ro.

Povestea fetiței: Sorina a fost dată spre adopție când avea 3 ani. 122 de familii din România au refuzat să o adopte pe motiv că este de etnie romă. Anul trecut, un cuplu de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte.

După un lung proces și multe ședințe de potrivire, instanța a decis definitiv ca Sorina să meargă în familia lui Gabriel și a Ramonei Săcărin. Mariana Șărămăt, fosta asistentă maternală în grija căreia a stat Sorina de la vârsta de 3 ani, nu a mai vrut să o dea, acuzându-i pe părinții adoptivi că vor să facă trafic de organe.

Timp de mai bine de jumătate de an, două familii s-au luptat pentru fetiță prin instanțe. Vineri, Sorina a ajuns la soții Săcărin, după ce a fost luată de polițiști din casa familiei din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Opinia publică s-a revoltat în urma apariției imaginilor în care se vede cum fetița este luată, în ciuda protestelor ei.

Între timp, fetița de opt ani care a fost luată pe sus, cu mascații, din casa din Baia de Aramă, unde a crescut, a ajuns la familia adoptivă din SUA. Cei doi se numesc Gabriel și Ramona Săcărin. Ambii au dublă cetățenie. Ea este manager în domeniul medical, iar el este inginer. Ramona Săcărin are chiar o clinică care acordă asistență copiilor cu nevoi speciale. Și, de patru ani de zile, se luptă să adopte un copil din România.

„În urmă cu patru ani, am hotărât să adoptăm un copil din România. Am urmat toţi paşii impuşi de lege, ceruţi de autorităţile americane, dar şi de cele române. Statul american nu-ţi permite să înfiezi un copil până când nu eşti verificat la sânge. Când am văzut că Sorina este de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează». Am venit în România, am mers la Baia de Aramă şi m-am întâlnit cu copilul de 16 ori, dar de fiecare dată angajata statului român care ar fi trebuit să mă susţină a pus familiei mele piedici de fiecare dată”, a explicat Gabriel Săcărin, pentru Adevărul.

Cei doi au mai precizat că Sorina este bine acum și că vor trece împreună peste această cumpănă. Soții Săcărin mai au doi copii: un băiețel și o fetiță.

alte Articole interesante