Un nou studiu relevă ce este mai important pentru a fi fericit

Conform studiului publicat recent de către Oficiul Naţional pentru Statistică din Marea Britanie, căsătoria contribuie la găsirea fericirii, urmată de o sănătate bună!

separator

Studiul, desfăşurat în perioada octombrie 2017 – septembrie 2018, a dezvăluit că statusul marital a întrecut starea financiară pe lista lucrurilor care determină fericirea cuiva.

Se pare că persoanele căsătorite sunt cu 9,9% mai fericite decât persoanele văduve, şi cu 8,8% decât persoanele separate sau divorţate. Totuşi, persoanele care nu au un partener s-au arătat cu doar 0,2% mai fericite decât cele care sunt divorţate.

Câteva studii precendente au demonstrat că persoanele fără partener tind să aibă o viaţă socială şi relaţii mai puternice şi beneficiază de mai mult timp petrecut singure decât cei care sunt căsătoriţi sau divorţaţi.

Încă un aspect care a fost analizat în studiu este relaţia dintre fericire şi vârstă. Se pare că persoanele care s-au declarat fericite tind să fie mai tinere, iar persoanele care au în jur de 40 de ani tind să fie mai nefericite. Însă axa fericirii urcă din nou pentru persoanele care se apropie de pensionare.

Aşa cum era de aşteptat, persoanele care deţin o casă par a fi mai mulţumite şi fericite cu propria viaţă faţă de cele care stau în chirie.

De asemenea, cei care îşi cheltuie banii mai degrabă pe lucruri ce reprezintă satisfacerea unei plăceri, precum mersul la restaurant sau vacanţele la hotel, sunt mai fericiţi decât cei care cheltuie o sumă mai mare pe lucrurile mai degrabă necesare, precum mâncare, asigurare şi abonamente de telefonie.

Sursa

alte Articole interesante