Un ostatic din avionul egiptean și-a făcut selfie cu „atacatorul”

Pe 29 martie, un bărbat presupus înarmat a deturnat un avion al companiei EgyptAir. Aeronava plecase din Alexandria, cu destinația Cairo, însă a fost deviat pentru a ateriza în Cipru, la Larnaca, la amenințările atacatorului.

separator

Cei mai mulți pasageri au fost eliberați, însă membrii echipajului de zbor și alți patru cetățeni străini au rămas ostatici. În cele din urmă, cu toții au scăpat teferi, dovedindu-se că întregul „atac” avea un scop romantic. Cel care a deturnat avionul voia să-și vadă fosta soție, o femeie din Cipru. Ostaticii din avionul egiptean nu par să fi fost într-un real pericol. Nu doar că nu au avut loc nici un fel de incidente violente la bord, dar se pare că „atacatorul” era chiar prietenos cu cei pe care îi sechestrase. Dovada este chiar o fotografie de tip selfie pe care unul dintre pasagerii britanici a trimis-o unui prieten, pe telefon, scrie click.ro.

„Știi că nu glumesc! Uită-te la știri”, i-a scris britanicul Ben Innes (28 de ani) prietenului său, în dreptul fotografiei cu cel care a deturnat avionul, Seif Eldin Mustafa.

În cele din urmă, potrivit dailymail.co.uk, s-a dovedit că pasagerii nu s-au aflat niciodată în pericol de moarte, întrucât presupusa centură cu explozibil a atacatorului era falsă.

Ben Innes a mărturisit că a vrut să facă poza pentru a face haz de necaz, dar și pentru că era de părere că nu are nimic de pierdut.

„M-am gândit că dacă bomba era reală, n-aș avea nimic de pierdut oricum, așa că mi-am asumat un risc să mă uit mai atent la ea. Am pus un însoțitor de bord să îmi traducă și l-am întrebat dacă aș putea să fac un selfie cu el. A ridicat din umeri zicând OK așa că am stat lângă el și am zâmbit pentru cameră în timp ce o stewardesă făcea poza”, a declarat britanicul.

alte Articole interesante