Un pesticid nou, foarte periculos, a început să fie folosit pe scară largă în agricultură

O substanță nouă, foarte toxică, pentru tratarea culturilor de cartofi, roșii, castraveți, ceapă, cât și pentru plantațiile de viță de vie, a început să fie folosită pe scară largă de către agricultori.

separator

Substanța se numește Initium și, potrivit unor teste, sporește cu până la 65% riscul de cancer de colon. Compania care produce substanța susține că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producție de înaltă calitate“ și că aceasta este inofensivă pentru oameni.

Potrivit unor teste însă, un gram de Initium (numele „de catalog”al produsului este ametoctradin) ajuns în organism are nevoie de mult timp pentru a fi eliminat.

Produsul este toxic pentru organismul uman, carcinogen, neurotoxic. Conform cercetătorilor care combat folosirea substanței chimice, Initium sporește cu până la 65% rata riscului de cancer de colon.

Compania de produse chimice BASF a dezvăluit că România este prima țară din lume care a autorizat produsul său Initium. Gheorghe Mencicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare București, a declarat că un gram de Initium introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat.

alte Articole interesante