Un proiectant din Capitală a fost reținut pentru luare de mită, în scopul influențării mai multor funcționari din Primăria Chișinău

Un proiectant din municipiul Chișinău a fost reținut, în după-amiaza zilei de ieri, de ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie și procurori, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta urma să influenţeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, dar şi angajaţi ai Agenţiei servicii publice, în vederea adoptării unei decizii de acaparare a unui teren pentru construcții.

separator

Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit denunțul a doi soți din Chişinău care s-au plâns la CNA pe acţiunile pretins ilegale ale proiectantului, spunând că acesta le-ar fi cerut 15 000 de euro mită pentru a aranja cumpărarea unui teren, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

În plângerea lor, soţii susţin că intenționau să construiască o casă-hotel în capitală pe un teren, deţinut cu drept de proprietate, dar că mai aveau nevoie şi de un lot adiacent. Pentru a grăbi perfectarea actelor necesare şi cumpărarea acestuia, proiectantul le-ar fi cerut suma menţionată.

Ieri, ofiţerii anticorupţie şi procurorii au operat percheziţii la biroul şi domiciliul bărbatului, de unde au ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv acte, înscrisuri de ciornă şi 4300 de euro, provenienţa cărora urmează a fi stabilită. Urmare măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și se deține în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

alte Articole interesante