Un reportaj excepțional realizat despre Moldova, la postul de televiziune franco-german Arte.TV! Video

Moldova devine tot mai cunoscută publicului european, inclusiv turiștilor care aleg să viziteze țara noastră. O echipă de jurnaliști de la postul de televiziune franco-german Arte.Tv au călătorit în Moldova și au realizat un reportaj excepțional despre țărișoara noastră.

separator

Și-au denumit proiectul ,,Moldova – țara contrastelor”, evocând frumusețea locurilor, tradițiilor, portului popular, cultura și oamenii talentați care sunt mândria țării noastre, dar pe de altă parte – oamenii minunați care pleacă pe-un capăt din această țară. Filmul a fost realizat în vara anului trecut, în preajma Festivalului IA Mania. Marele noroc au fost autorii producției care au dat de Nata Albot, cofondatoarea KLumea. Nata le-a povestit jurnaliștilor atâtea lucruri frumoase despre țara noastră.

,,Vă invit să vă testați franceza și să vă uitați la țara voastră cu ochii cu care a fost văzută de o echipă de producție germană, venită anul trecut în Moldova, în căutare de povești pentru spectatorii postului Arte.Tv. Pe calea aceasta vreau să mulțumesc unei necunoscute, care le-a recomandat celor din echipa de producție să ia legătura cu mine. Mă bucur că Detlev și Marijke mi-au dat șansa nu doar să le arăt o mică parte din țara noastă, să fiu protagonista unui episod, ci și să contribui și la scenariu, cu recomandări de oameni și locuri dragi. Săptămâna viitoare va mai fi un episod cu Orheiul Vechi, Festivalul Descopera și altă lume bună”, scrie Nata Albot pe pagina sa de facebook.

Urmărind acest reportaj, descoperi cât de frumoasă este Moldova și, mai cu seamă, prezentată de oaspeții care au venit să ne viziteze țara:

alte Articole interesante