Un sat din România a fost inclus pe lista celor mai frumoase din lume

Scriitoarea Sylvie Bigar, a realizat un top al celor mai frumoase sate din lume. După ce a ajuns la Viscri, autoarea a concluzionat că locația poate deveni una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă.

separator

 Printre satele incluse în topul scriitorului se numără şi o destinaţie din România. „Satul Viscri, a cărei biserică şi cimitir datează din secolul al XII-lea, a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, spune Bigar. „Un sat mic poate oferi elemente de aventură, noutate, frumuseţe, precum şi un sentiment de descoperire a istoriei. Faptul că ştii că sunt acolo de atât de mult timp şi nu au fost încă «descoperite» îţi trezeşte spiritul şi îţi aduce un sentiment de pace“, a spus acesta, potrivit turismistoric.ro.

Comuna Viscri a fost vizitată și de printul Charles. După un drum lung străbătut cu căruța, a pornit la pas pe ulițele pietruite, “înarmat” cu o pălărie de soare și cu deja celebrul său baston.

Alaiul alteței sale, în fruntea căruia se afla contele de Kalnoki, a intrat să viziteze muzeul satului, apoi oaspetele de seamă a fost invitat să guste din bunătăți locale: cașcaval de toate felurile, Kurtocs Kalacs și palincă.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante