Un tablou inedit poate fi admirat la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Un tablou ce oglindește peisajul Rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi, realizat în tehnologia 3D, a fost expus astăză la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, cu suportul Excelenței sale, Domnul Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova.

separator
Tabloul modern este realizat în tehnologia Stereo Vision 3D de către autorii polonezi Marec Saenderski și Vitold Baszyñsky. Acesta are dimensiunile 2 x 1,25 m și poate fi contemplat cu ajutorul ochelarilor speciali 3D.

Lucrarea va completa una dintre cele mai reprezentative expoziții, „Interferențe culturale la Orheiul Vechi”, alcătuită din piese din colecțiile MNEIN și creațiile artistului plastic Eudochia Robu. Rezervația cultural naturală Orheiul Vechi este nominalizată pentru includere în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În Polonia, tehnologiile moderne sunt implementate pe larg, iar tabloul care reprezintă Orheiul Vechi, vine să arate potențialul polonezilor de a reda frumusețea ținuturilor moldovenești folosind tehnologiile noi. Tabloul poate fi admirat până pe data de 29 iunie, dar și după această dată, deoarece lucrarea va rămâne în patrimoniul Muzeului.

alte Articole interesante