Un tânăr din Ștefan Vodă a sărit în râul Nistru pentru a salva o fată, însă a murit înecat

Ieri, pe 7 iulie, scafandrierii Detașamentului căutare-salvare numărul 1 din mun. Chisinau au recuperat corpul neînsufleţit al unui tînăr, care s-a înecat în râul Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă.

separator

Potrivit IGSU, cazul s-a întămplat în după amiaza zilei de 6 iulie în momentul în care bărbatul în vârstă de 29 de ani a hotărât să salveze o tânără care se îneca în timpul scăldatului.

Tânărul a salvat fata, dar nu a reuşit să mai iasă la mal.

Oamenii din preajma au alertat serviciile de urgență. Echipe de scafandrieri din cadrul IGSU au efectuat lucrări de căutare subacvatică. În urma lucrărilor intreprinse, corpul neînsufleţit al bărbatului a fost recuperat în dimineaţa zilei de ieri.    

În acest context, pentru evitarea cazurilor tragice, salvatorii roagă repetat cetăţenii să fie foarte prudenţi în timpul scăldatului. Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare. Totodată, angajaţii IGSU avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci cînd merg la scăldat. Maturii sunt atenţionaţi să-şi monitorizeze strict minorii şi să nu le permită scăldatul de unii singuri. În cazul apariţiei unei situaţii de risc persoanele pot apela la serviciul 112.

alte Articole interesante