Un ucrainean care vindea copii în Germania, a fost reținut pe teritoriul Moldovei

Mai mulți copii din Germania cu probleme de sănătate mintală au fost salvați din sclavie. Despre acest caz ieșit din comun s-a aflat, acum patru ani, de la anchetatorii antitrafic, care se lăudau atunci că au anihilat o rețea de traficanți.

separator

Câțiva minori au fost găsiți în sate uitate de lume, în case dărăpănate și insalubre, unde erau torturați sau forțați să muncească. Mai mult, potrivit anchetatorilor, copiii ar fi fost folosiți pe post de cobai, înghițind pastile cu efect psihotrop.

Polițiștii au arestat un cetățean ucrainean, pe care-l suspectau de organizarea rețelei pe teritoriul Moldovei. Până să ajungă în Moldova, rețeaua a activat în Ucraina și și-a continuat activitatea, inclusiv, în Polonia. Capul rețelei a reușit să scape din arest, după ce tatăl lui, fost colaborator al serviciilor secrete ale Ucrainei, a împărțit șpăgi grase, printr-un intermediar.

Aflați mai multe despre istoria copiilor germani care a provocat cel mai mare scandal de corupție de la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al MAI, pe Rise.md.

alte Articole interesante