Universitate online gratuită, în Germania. Cum poți studia?

În Germania s-a deschis o universitate online, unde fiecare doritor poate studia gratuit și obține certificate de competență. Există, de asemenea, oferte interesante pentru străini.

separator
În această vară, o universitate a apărut în Germania, unde toată lumea, fără excepție și absolut gratuit, poate dobândi cunoștințe de la profesorii germani, fără a părăsi canapeaua de acasă.

Proiectul Virtuelle Hochschule Bayern – Universitatea Virtuală din Bavaria – implică treizeci de universități bavareze. Printre acestea se numără titulari de elită precum Universitatea Tehnică din München și Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen și universități mai puțin cunoscute, precum Universitatea din Regensburg, școlile superioare din Augsburg, Coburg, Ingolstadt, Kempten. Pe o platformă specială de pe Internet, profesorii acestor universități își expun prelegerile și seminariile – în germană sau engleză.

Până acum, prelegerile și cursurile Universității virtuale bavareze au fost disponibile numai studenților universităților bavareze. Noul proiect Open vhb este deschis tuturor celor care vor să stăpânească limba germană, să-și îmbunătățească cunoștințele într-un anumit domeniu, să navigheze în alegerea profesiei sau să își extindă pur și simplu orizonturile.

Noul format OPEN vhb este asemănător cursurilor extinse deschise online. Nu există cerințe pentru solicitanți. Și, în general, nu este necesar să fii student pentru a participa. Totul este complet gratuit și accesibil tuturor. Nu există credite, dar puteți obține un certificat de participare după trecerea testelor online.

Acum pe platformă există aproximativ cincizeci de astfel de cursuri web pentru toată lumea, dar oferta va fi extinsă. Subiectul acoperă o varietate de domenii ale științei: de la marketing online și management financiar la microbiologie, genetică și ortopedie. Învață cum să te asiguri pe rețelele sociale, cum să-ți faci casa inteligentă, să vorbești carismatic, să faci față stresului și să gestionezi viitorul tău. Rxistă cursuri pentru astfel de cursuri la modă precum Internetul mărfurilor, industria 4.0 și chiar DJing-ul.

Unele cursuri pot fi utile în special pentru străini – cei care intenționează să-și conecteze cumva viața cu Germania. „Germana ca a doua limbă străină”, „Ortografia: competențe de bază”, „Studierea în Germania. Introducere în viața academică germană”.

Cursurile sunt organizate în germană sau engleză. Fiecare curs este însoțit de un scurt rezumat care descrie obiectivele, programul și publicul țintă. Există, de asemenea, informații specifice despre profesori. Dacă cursul îți este interesant, este necesară înregistrarea. Pentru a face acest lucru, introdu e-mailul și parola sau înregistrați-vă prin Facebook.

Citește mai multe pe DW

alte Articole interesante