Vedetele chefuiesc, de ziua lor de naştere!

În luna mai Gheorghe Țopa, în sfârșit, a intrat în posesia aparatului foto mult dorit, Ștefan Petrache a umplut curtea cu oameni dragi, Nicolae Glib a invitat oaspeţii la o friptură de miel, iar Tania Cerga nu a așteptat cadouri, pentru că a avut plăcerea să și le facă singură. Cei 4 artişti  au avut un motiv comun de petrecere,  s-au născut, vorba lui Pavel Stratan, de ziua lor.

separator

Gheorghe

Ț

opa: ”M-a trezit diminea

ț

a sărutul Luciei”

Primul din listă a avut norocul să se nască chiar de ziua numelui, de sf. Gheorghe. N-a invitat pe nimeni la eveniment, și-a zis că va fi binevenit fiecare prieten care își va aminti de el.

”Am o tradiție, îmi sărbătoresc ziua de naștere  în pădure, iar anul ăsta o fac pe malul lacului. Le-am zis tuturor să lase hainele festive acasă.”

Frații Advahov, Anișoara Barbu alături de soț și-au făcut apariția neîntârziat. Interpreta a știut cu ce-l poate bucura. O băutură tare cu o vechime de peste zece ani i-a împlinit poftele lui Gheorghe Țopa.

Cel mai așteptat dar însă a venit din partea soției care l-a trezit cu un buchet de liliac și un sărut.

Băieții și nurorile i-au împlinit un vis de demult, i-au adus în dar mult râvnitul aparat foto. Cine ar fi știut că Gheorghe Țopa este pasionat de fotografie?

Nicolae Glib: ”Am un vis, să-mi  văd copiii la calea lor.”

Nicolae Glib a sărbătorit la câteva zile diferență de Gheorghe Țopa. Pentru că era zi de lucru a fost alături de feciori și fiică în Chișinău. De regulă, sărbătorește  acasă, la Pepeni, alături gospodarii din sat, acolo unde până în 2009 fusese și primar. De această  dată, dis-de-dimineață interpretul a fost invitat la câteva posturilor  TV din capitală. Spre amiază și-a adunat familia la o masă festivă, de la care nu a lipsit mielul crescut în gospodăria interpretului, plăcintele și piftia.

Interpretul are un singur vis, vrea să-şi vadă copiii  cu meseria lor. Pe fiul cel mic îl așteaptă să revină acasă din SUA, iar pe Isidor îl vede în viitor producător de muzică populară.

Tania Cerga: ”Acum aştept de la via

ț

ă mai mult  decât o păpuşă

”Mi-am făcut cadou un costum colorat, foarte frumos, la care s-a adăugat un parfum şi nişte mese cu scaune pentru grădină. Acolo îmi place să mă relaxez.

Am sărbătorit acasă la un grătar, Izel e foarte mică şi chiar nu am preferat să ies. Alături de mine au fost numai oamenii cei mai apropiați.  Nu am mulţi prieteni mondeni, majoritatea dintre ei sunt de demult, de ani de zile, dinainte de a mă lansa în scenă.

Încă din copilărie mie îmi plac zilele de naştere , doar că mai  pierzi din acel farmec şi adrenalină, cu trecerea anilor .

Ceea ce vreau – nu se vinde şi nu se cumpără. Nu sunt în puterile mele să le obţin.  Am început să fac lucruri noi, pe care, de fapt, am dorit să le fac.

Cel mai mult mult m-au bucurat oamenii, care mi-au confirmat realizările personale şi spirituale.

Ș

tefan Petrache: ”Acum sunt ca un faraon. Am tot timpul la dispozi

ț

ie pentru prieteni ”

Curtea maestrului  Ștefan Petrache era plină de prieteni. Ne-am bucurat să-l vedem foarte bine dispus. Părea că se bucură ca pe vremuri, alături de aceeași prieteni de scenă, Ion Suruceanu și compozitorul Valentin Dânga.

În pofida diabetului zaharat, care-i dă bătăi de cap, medicii i-au permis să ia 100 de grame de cognac de sănătatea sa.

Domnul Suruceanu i-a adus în dar un CD cu muzică retro, dar și o piesă pentru karaoke cu mesajul :”S-o cânți alături de nepoți, așa cum am făcut și eu”.

Apropos, de nepoți. După 14 ani de așteptări, Ștefan Petrache se poate bucura că unica fiică, Ștefănița, i-a dăruit  gemeni, aşa că  are un nepot și o nepoțică. Aceste două bijuterii sunt cea mai mare bucurie a lui ”bubu”.

Text: Olga Chirica

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei 5 copii ai săi, morți într-un incendiu provocat de televizorul defect, conduși pe ultimul drum

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei cinci copii ai săi, decedați în urma unui incendiu, la Grigoriopol, au fost petrecuți ieri, 24 aprilie, pe ultimul său drum, scrie unimedia.info.

colaj foto: unimedia.info

Potrivit informațiilor, înmormânatarea a avut loc în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, satul de baștină al femeii.

Tragedia s-a produs în stânga Nistrului, în data de 20 aprilie. Femeia de 28 de ani din Grigoriopol și cei 5 copii ai săi au fost găsiți fără suflare în locuința lor. Întreaga familie a decedat în urma unei intoxicații cu fum, provocate de un scirtcircuit, care s-a produs din cauza televizorului defect.

Este vorba despre 3 băieței – din 2017, 2019 și 2022 și 2 fetițe – din 2016 și 2021.

Vecinul femeii s-a alertat când tânăra nu a scos vaca la pășune și a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a intrat în casă, ambele camere erau pline cu fum.

O fetiță dădea semne de viață și bărbatul a scos-o afară, însă până la venirea ambulanței copila a decedat.

Parcul central al orașului Bălți va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele regretatului actor și artist Mihai Volontir. Decizia fost votată ieri la ședința consiliului local, anunță presa din nordul țării.

Au votat consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor și Partidul Schimbării.

Legendarul actor Mihai Volontir ar fi împlinit în luna martie 90 de ani.

Mihai Volontir, actor de teatru și film, s-a născut în 1934, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. A făcut studii la Școala Pedagogică din Orhei și concomitent a lucrat în calitate de pedagog la școala din Păpăuți, Rezina.

Din 1957 și până la sfârșitul vieții, a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Debutează cu rolul Surugiului din spectacolul „Chirița în Iași” de Vasile Alecsandri. A jucat în peste 120 de spectacole, a realizat zeci de roluri memorabile în diverse comedii, tragedii și drame.

A debutat ca actor de film la Studioul cinematografic „Moldova-film” în 1967, în rolul lui Ivan Turbincă din filmul „Se caută un paznic” în regia lui Gheorghe Vodă. În 1979, a jucat rolul lui Budulai în filmul artistic „Țiganul”, care i-a adus celebritate în lumea întreagă, apoi în 1984, a urmat filmul ”Întoarcerea lui Budulai”. În 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

Mihai Volontir este cavaler al „Ordinului Republicii”, cetățean de onoare al municipiului Bălți și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mihai Volonti s-a stins la vârsta de 81 de ani, pe 15 septembrie 2015, la Spitalului Clinic Republican din Chișinău, în urma complicațiilor cauzate de diabetul zaharat.

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune de la 1 mai

Toate, cele 14 havuzuri funcționale sunt verificate, așa încât de sărbătorile pascale, acestea să fie pornite.

În prezent, specialiștii de la Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, cei ai preturilor și de la Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă, a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, anunță municipalitatea.

În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare şi Sfânt” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din Complexul memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani şi la Scara Cascadelor din Parcul ,,Valea Morilor”.

De asemenea, verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile ,,Șipca”, din str. N. Dimo, ,,La Izvor” și ,,Alunelul”, din sectorul Buiucani, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

Coafuri de vară, în cel mai original mod!
Articolul anterior
Vedetele chefuiesc, de ziua lor de naştere!
Articolul următor