Vijelia a făcut dezastru în sudul țării: copaci doborâți și case avariate. Video!

În după amiaza zilei de 03 iulie, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi să intervină în mai multe situaţii de risc raportate în urma ploilor torenţiale cu vînt puternic în sudul ţării.

separator

Potrivit informaţiilor preliminare înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU, au fost afectate de furtună mai multe localităţi din raioanele Cahul, Basarabeasca, Ştefan Vodă, Căuşeni, dar şi UTA Gagauzia.

Ploaia şi vîntul au făcut ravagii în raionul Basarabeasca. Aici salvatorii au fost solicitaţi pentru a efectua lucrări de deblocare după ce mai mulţi copaci au căzut pe drumuri, case de locuit, dar şi conducte de gaz, şi, în mun. Comrat s-au raportat copaci doborîţi. Vîntul puternic a smuls mai multe foi de ardezie, dar şi a deteriorat acoperişurile caselor de locuit în mai multe localităţi a raionului Basarabeasca. Conform datelor IGSU, 20 de foi de ardezie au fost smulse de rafalele de vînt de pe acoperişurile a două blocuri locative, dar şi a spitalului raional.

În satul Săiţi al raionului Căuşeni intensificările vîntului au deteriorat acoperişul din ţiglă metalică a sălii sportive a gimnaziului din localitate. În oraşul Ceadîr –Lunga UTA Gagauzia salvatorii au deblocat două autovehicule, dar şi o conductă de gaz de sub copacii căzuţi. Recent, furnizorii de energie electrică au raportat deconectări în 85 localităţi din raioanele afectate din sudul ţări, inclusiv raionul Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimişlia şi Leova. Echipele de salvatori şi pompieri lucrează în regim intensiv în sudul ţării. Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale lucrează la faţa locului pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

alte Articole interesante