Vinete umplute cu legume

Pentru un prânz gustos, sănătos şi care nu depăşeşte limita de calorii îţi recomand vinetele umplute cu legume. O porţie nu are mai mult de 250 de calorii şi este destul de mare, iar mirosul vinetelor coapte se va răspândi în toată casa.

separator

thumbIngrediente

  • 2 vinete
  • 3 roşii
  • 1 morcov
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapa
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură ulei măsline
  • sare după gust
  • 10-15 frunze de lobodă

Mod de preparare:

Alege vinete de o mărime medie. Le speli bine şi le tai în jumătate, pe lung. Urmează să le goleşti de pulpă, tăind de jur împrejur cu un cuţit cu vârful subţire. Lasă cam 1 cm pe lângă coajă, astfel încât să rămână o bază solidă pentru umplutura ce urmează a fi adăugată. Ai grijă să nu tai şi coaja. Necesită puţină atenţie dar o să finalizezi cu succes operaţiunea.

În continuare, miezul pe care îl scoţi îl tai cubuleţe şi îl pui în tigaia încinsă cu puţin ulei de măsline. Adaugă şi restul legumelor tăiate tot cubuleţe şi acoperă cu un capac pentru a se căli. Potriveşte cu puţină sare, pune pătrunjelul şi loboda tocate, amestecă şi începe să umpli vinetele. Încălzeşte cuptorul la 190 grade C, aşează vinetele umplute într-o tavă (ar fi bine să pui hârtie pentru copt) şi le laşi 20 de minute. Serveşte cât sunt calde, dar sunt delicioase şi reci.

Sursa

alte Articole interesante