Zece lucruri pe care nu trebuie să le facă o femeie matură de dragul unui bărbat

În literatura clasică, iubirea este adesea sacrificată. Pornind de la „Romeo și Julieta”, terminând cu „Maestru și Margarita”, personajii romanelor au recurs la tot felul de chinuri unul pentru celălalt, ba sunt împreună pentru o perioadă scurtă de timp, ba apoi pleacă sau chiar mor. Dragostea nu vine ușor, de dragul ei trebuie să lupți, să aștepți și chiar să cedezi uneori. Este confesiunea unei femei trecute de a doua tinerețe.

separator

„Probabil, în tinerețea mea, am citit o mulțime de cărți despre dragoste, așa a fost și dragostea mea pentru soțul meu: plină de dramă, lacrimi și revedere. Se părea că, dacă relația noastră nu era presărată cu asemenea lucruri, atunci nu era nici vorbă de iubire. Din fericire, mi-am deschis ochii la timp. Poate că, tocmai am crescut sau am obosit de atâta suferință. Acum, dragostea pentru mine este o bucurie și o liniște internă de nedescris în cuvinte. Am înțeles multe lucruri și am căpătat o experiență de viață. Maturitatea pentru mine este o adevărată întâlnire cu mine însumi. Am devenit mai calculată, poate uneori egoistă, dar nu rece. Înțeleg că într-o relație sănătoasă, toate acestea sunt reciproce. Un om vrea să fie iubit și fericit alături de o persoană împlinită și încrezută în forțele proprii. După cum spunea Omar Khayam: „Nu am nevoie de cineva care să nu aibă nevoie de mine.”

„Prin urmare, eu niciodată …

1. Nu aștept apeluri și mesaje de la bărbați. Sau scriu singură sau șterg numărul de contact al persoanele care nu găsesc timp pentru un răspuns scurt.

2. Nu mai merg la întâlniri dacă locul amplasării este incomod pentru mine. Dacă un bărbat nu este interesat nici de timpul, nici de dorința, nici de comoditatea femeii, atunci nu este interesat în general de ea. Iar tu, nu ai nevoie de un astfel de bărbat.

3. Nu iert lipsa de cadouri pentru ziua mea de naștere și alte sărbători care sunt importante pentru mine. Îmi plac bărbații cărora le place să cheltuiască bani pentru femeia sa. Oamenii care sunt zgârciți când vine vorba de bani, sunt zgârciți și la alte lucruri.

4. Nu caut scuze pentru indispoziția și nereușita unui bărbat. Aceasta nu înseamnă că tot ce am nevoie de la un bărbat sunt bani. Dar „cu un paradis minunat și într-o colibă” nu este cu siguranță o poveste din viața unei femei mature.

5. Nu vorbesc despre ceea ce nu-mi place. Bineînțeles, nu îi voi bate capul unui bărbat la nesfârșit. Dar sunt lucruri despre care cealaltă persoană nu trebuie să știe.

6. Nu îmi este frică să adresez tot felul de întrebări. În același timp sunt gata să aud și răspunsurile. În tinerețe ne este frică să clarificăm neînțelegerile, pentru că nu vrem să rănim, să enervăm sau să speriem un bărbat. Dar tocmai aceste neclarități se întorc împotriva noastră, rănindu-ne pe noi. Nu mai vreau să sufăr, din acest motiv vreau să fiu la curent cu tot ce se întâmplă.

7. Nu mai calc cămășile bărbatului. Nu iubesc să calc. Este o sarcină dificilă să îmi calc propriile cămăși. Nu mai fac nimic pentru un bărbat, dacă acest lucru reprezintă o povară pentru mine. Dacă acesta mă iubește – își va călca singur cămașa.

8. Nu încurc sexul cu dragoste. Sexul ar putea fi asociat cu dragostea, dar, în același timp, ar putea lipsi legătura dintre acestea două. Iubirea pentru mine reprezintă să își calce cămașa singur; să stea tăcut lângă mine dimineața, pentru că dimineața iubesc liniștea; să țină minte numele pisicii mele și câte linguri de zahăr iubesc să pun în cafea; să îmi aducă un buchet de flori proaspăt rupte din câmpul udat de ploaie; să vină și să îmi repare robinetul defectat fără să mă întrebe. Dacă nu există toate aceste lucruri, dar există doar sex – înseamnă că, pur și simplu, ne-o tragem.

9. Nu sunt geloasă pe prietenii bărbatului. Sau pe copiii din relațiile anterioare. Dacă bărbatul mă iubește, va găsi timp pentru mine. Mă va include în programul său încărcat. Pentru că și eu am o viață agitată. Dacă ambii găsim timp unul pentru celălalt, înseamnă că totul este în regulă, avem o relație. Dacă pentru relație găsesc timp doar eu și bărbatul este ocupat tot timpul, înseamnă că pentru relație tot eu sunt cea care trebuie să găsească o altă persoană.

10. Nu încerc să arăt cât mai bine de dragul bărbatului. Dimpotrivă, la prima întâlnire pot arăta chiar mai rău, mai dură și mai cinică. Nu îmi este rușine să vorbesc despre problemele sau dificultățile proprii. Am aproape 42 de ani. Și  sunt puternică, flexibilă și nepretențioasă. Dar mai vreau să iubesc. Doar nu sunt gata să facă sacrificii pentru asta. Dragostea este o creație, nu jertfă și nimicire. Așa deci, să creăm…”

alte Articole interesante