Cura de slăbire cu păpădie este una dintre dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de kilogramele în plus, susţin experţii în nutriţie. Potrivit acestora, planta are rolul de a stimula eliminarea toxinelor din organism şi de a stimula metabolismul. Pentru asta trebuie să bei două-trei căni de ceai de păpădie şi să respecţi câteva reguli elementare de nutriţie.
Cura de slăbire cu păpădie promite scăderea în greutate urmând doar câteva reguli simple: două-trei căni de ceai de păpădie băute pe zi, eliminarea din dietă a grăsimilor rele, a dulciurilor, a pastelor, a pâinii şi a preparatelor de tip junk food.
Experţii în nutriţie spun că păpădia este o plantă bogată în vitamine şi ajută la detoxifiere, ceea ce face ca organismul să funcţioneze în parametri normali şi să elimine excesul de grăsime.
Cura de slăbire cu păpădie nu trebuie ţinută mai mult de 3 săptămâni, după care se face pauză cel puţin o săptămână, pentru efecte maxime.
Cura de slăbire cu păpădie. Cum se prepară ceaiul de păpădie care te slăbeşte
În cura de slăbire cu păpădie se folosesc frunzele, cât şi rădăcinile de păpădie. Pentru a scăpa de kilogramele în plus turnaţi 150-200 de mililitri de apă fierbinte peste 10 grame de amestec de rădăcină şi frunze uscate şi lăsaţile la infuzat timp de 5-10 minute. Beţi trei căni de ceai de păpădie pe zi după această reţetă.
Păpădia este utilă pentru drenarea surplusului de apă din organism, pentru că este un diuretic puternic.
Ceaiul depapadie are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpului. Această plantă este folosită cu succes în tratamentul unui număr mare de afecţiuni de la acnee, alergie şi alte boli de piele, la indigestie, gastrită hipoacidă, dischinezie biliară, constipaţie atonă. Un efect deosebit îl are atât planta uscată cât şi cea proaspătă în tratamentul diabetului zaharat, boală în care are uneori efecte miraculoase.
În China o varietate de păpădie este folosită de mult timp pentru tratarea hepatitei, cancerului şi a diverselor afecţiuni ale glandei mamare (inflamaţii, probleme legate de secreţia laptelui, cancer de sân) precum şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei imunitare la infecţiile căilor respiratorii. Folosirea păpădiei este deja recunoscută în numeroase farmacopei consacrate.
Papadia are o excelentă acţiune depurativă. Prin componenta sa amară permite o mai bună funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare. Păpădia este un coleretic, colagog, laxativ, stumulează peristaltismul tubului digestiv, stimulează secreţia salivară, gastrică şi intestinală. Este un foarte bun tonic amar.
Puţină lume ştie că sucul de păpădie a fost folosit din cele mai vechi timpuri si pentru tulburările de vedere.
De asemenea, prin proprietatile sale de detoxifiere, tonifică şi dă un aspect sănătos pielii. Păpădia este o mină de aur în ceea ce priveşte vitaminele, mineralele şi oligoelementele, frunzele de păpădie proaspete fiind folosite şi sub formă de salate. Păpădia face parte din plantele cele mai bogate în provitamina A. Este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea pielii. Frunzele de păpădie conţin potasiu, fier, calciu, cupru, siliciu şi mangan. Rădăcinile conţin în plus şi principii amare, inulină, zaharuri complexe, substanţe care favorizează flora intestinală benefică.
Păpădia este eficace în lupta impotriva constipaţiei, anemiei şi infecţiilor. De asemenea, ea este bogată în calciu şi magneziu. Păpădia conţine o catitate mare de vitamine din complexul B, ceea ce îi permite să fie eficientă în tratarea infecţiilor şi în evitarea apariţiei anemiilor.
Păpadia conţine colina (compus important în afecţiunile hepatice), vitaminele C, D şi K precum şi flavonoide şi carotenoide.