Quiche, tartă franțuzească care a prins rădăcini la noi, o poți prepara cu orice ingrediente: carne, pește și legume, în dependență de sezon, dispoziție, diete și gusturi. Mai jos găsești rețeta quiche cu pui și ciuperci.
- 250gr făină
- 120gr unt
- 1 ou
- sare
pentru umplutură:
- 1 ceapă
- 200gr ciuperci (eu am folosit champignon)
- 4 ouă
- 100ml smântână dulce 23%
- 50ml lapte
- 200gr piept de pui fiert
- 100gr cașcaval
- sare, piper
Modul de preparare:
Cernem făina într-un bol, adăugăm un praf de sare și untul moale și amestecăm cu mâinile până obținem fărâmituri.
Într-un alt bol batem un ou cu furculița și îl turnăm peste fărîmiturile obținute. Frămîntăm un pic pînă obținem un aluat moale. Aluatul în intindem într-o formă de copt unsă preventiv cu unt și o punem în frigider pentru 30minute.
Ceapa o tăiem cubulețe mărunte și o călim într-o tigaie cu puțin ulei pînă se rumenește, apoi adăugăm ciupercile și gătim totul la foc tare pînă observăm că ciupercile nu mai lasă apă.
Carnea fiartă o tăiem felii și o amestecăm împreună cu ceapa și ciupercile. Scoatem forma de copt cu aluat din frigider și punem în ea umplutura.
Într-un bol adânc batem 4 ouă, adăugăm la ele smântâna dulce și laptele, sărăm și pipărăm. Apoi adăugăm cascavalul dat prin răzătoare mare, amestecând bine compoziția. Turnăm uniform amestecul peste umplutură.
Gătim în rola preâncălzită la 180°C timp de 25-30 minute.
Poftă mare!