Hotelierii români, nemulţumiţi că turiştii din Moldova îşi pregătesc mâncarea în cameră

Pentru că este cea mai apropiată destinație, majoritatea moldovenilor merg în România pentru a-și petrece vacanța de iarnă. Între 3 și 16 ianuarie, mai mult de 18.000 de turiști din Republica Moldova se cazează în hotelurile românești.

separator

646x404

Moldovenii economisesc la maxim în vacanţă, fără a cumpăra măcar o cafea sau apă plată din hotel, iar asta îi deranjează pe hotelieri.

Moldovenii îşi pregătesc mâncarea de sine stătător la ei în cameră, la reşou, scrie profit.ro. Aceeaşi sursă menţionează că în acest an pentru sărbătorile de iarnă se estimează ca numărul de turişti din Moldova să depăşească cifra de 18.000 de persoane.

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, Gabriel Mărgineanu, afirmă că pe mâncare şi băutură moldovenii nu au cheltuit în medie mai mult de 50 de euro de persoană pe parcursul vacanţei.

Secretul unei vacanţe cu doar 50 de euro de persoană constă în faptul că turiştii moldoveni nu cheltuie bani în hoteluri şi restaurante, iar asta este una din supărările hotelierilor români. Cu excepţia pachetului plătit pe vacanţă, în medie 150 de euro, moldovenii nu-şi cumpără din hoteluri nicio cafea sau o apă plată.

Gabriel Mărgineanu mai spune că hotelierii români sunt supăraţi pe faptul că mulţi dintre basarabeni îşi prepară mâncarea în cameră, pe reşouri cu care vin de acasă. Însă, din spusele acestuia, nu toţi turiştii moldoveni îşi pregătesc mâncarea în cameră, ci doar cei de la nivel „mediu în jos”, adică ceva mai mult de jumătate.

„Aceasta nu este o chestie bună. Poate un an-doi merge, dar apoi intră în deprindere”, a subliniat preşedintele Asociaţiei, care recunoaşte că va fi greu să-i convingă pe turişti să renunţe la aceste obiceiuri.

Nici hotelierii români nu speră la o îmbunătăţire, însă sunt dispuşi să continue colaborarea cu agenţiile din Republica Moldova. Aceşti turişti, indiferent cât de puţin cheltuitori ar fi, sunt mulţi şi vin într-o perioadă în care staţiunile româneşti nu sunt totuşi foarte pline.

35 de ani de inovație: Viorica Cosmetic a marcat lansarea oficială a 3 game noi de produse

În acest weekend, Viorica Cosmetic a celebrat 35 de ani de activitate și lansarea oficială a noilor game de produse: 21Collagen, Fundamental Rejuvenator Capsules și Perfect Glow, în cadrul unui eveniment exclusiv.

Evenimentul a fost organizat într-un restaurant select din capitală și a reunit celebrități din toate domeniile: muzică, actorie, oameni de televiziune, creatori de conținut și lideri de opinie.

După ce au testat noile game de produse, invitații au apreciat textura, ambalajul sofisticat și efectele acestora. 

„Fiecare produs este rezultatul unor studii clinice riguroase. Noile Capsule pentru Rejuvenarea Fundamentală, îmbogățite cu retinal, ceramide, peptide și vitamina E, au demonstrat clinic o creștere a strălucirii pielii cu 24,8% și o reducere a adâncimii ridurilor cu 25,5%. La fel, suplimentul nostru alimentar 21Collagen este creat pe baza a 67 de studii clinice, formula acestuia fiind dezvoltată în colaborare cu nutriționiști din UE.

Muncim continuu pentru a dezvolta produse revoluționare și ne bucurăm atunci când acestea sunt recunoscute la nivel internațional. Doar în 2023, Viorica a obținut peste 15 premii la concursuri internaționale din industria beauty”, a declarat Alexei Munteanu, directorul de marketing și comunicare.

La eveniment a fost prezentă și Anastasia Nichita, brand ambasador Viorica, care a subliniat calitatea superioară a produselor și eficiența acestora:

„Am o mare onoare să fiu brand ambasador Viorica. Produsele sunt cu adevărat bune, așa că le folosesc pe toate, de la cele pentru ten, păr și corp, până la suplimentul alimentar 21Collagen. Sunt extrem de mulțumită și le recomand cu drag. Avem produse foarte bune acasă și ar fi păcat să nu le utilizăm.”

Viorica Cosmetic, cu o experiență de peste 35 de ani pe piață, se remarcă prin calitatea superioară a produselor sale și a reușit să își extindă prezența în mai mult de 10 țări, inclusiv Elveția, Estonia, Letonia, Lituania, România, Canada, Senegal și Taiwan.

Noi benzi pentru transportul public vor apărea

Benzile dedicate transportului public pe str. Hîncești (sectorul cuprins între străzile Alexei Mateevici și Miorița) vor fi extinse, iar schița de proiect pentru bd. Moscova este în faza de elaborare. Anunțul a fost făcut de către Primăria Chișinău.

Până în prezent, 17 străzi din oraș au fost amenajate cu benzi dedicate, totalitatea cărora însumează 45 km pe sens dus-întors. Este vorba de străzile: Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi, Decebal, Dacia, Ciuflea, Grigore Vieru, Constantin Tănase, Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, Alexandr Pușkin, Vasile Alecsandri, Gheorghe Asachi, Renașterii Naționale, Bogdan Voievod, Alecu Russo, Mircea cel Bătrân și Alba Iulia.

Va avea loc simplificarea proceduri de obținere a permisului de conducere! Vezi detalii

Potrivit proiectului, admiterea la examen va fi posibilă prin utilizarea sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”. De asemenea, va fi exclusă prezentarea actelor de studii pe suport de hârtie, ceea ce va contribui la digitalizarea întregului proces. 

„În acest fel, simplificăm procedurile, reducem corupția și creștem calitatea procedurii de obținere a permiselor de conducere”, a spus premierul Dorin Recean. 

O altă modificare ține de simplificarea procedurii de obținere a permiselor de conducere pentru anumite categorii de vehicule. De exemplu, persoanele care dețin permis de conducere de categoria B pentru vehicule cu transmisie manuală, la susținerea examenului la o altă categorie, pentru vehicule cu transmisie automată, vor putea conduce și vehicule cu transmisie manuală de categoria respectivă.

Totodată, persoanele care dețin permis de conducere de categoria B de cel puțin 24 de luni vor putea solicita dreptul de a conduce vehicule din subcategoria A1(motociclete), cu condiția absolvirii unui curs deplin de instruire practică, fără instruire teoretică și examinare.  

Proiectul va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Galina Tomaș: Detoxifierea după sărbători
Articolul anterior
Exercițiu perfect pentru o relaxare profundă!
Articolul următor