Emilian Crețu și-a impresionat săptămâna trecută publicul de ziua mamei sale mai mult ca niciodată. I-a gătit un tort ca un vis. „Vis de ciocolată”, așa și se numește bijuteria culinară pe care îndrăgitul actor a făcut-o cu mâinile lui. Internauții au apreciat din plin acest gest și l-au potopit cu laude care mai de care pe… „băiatul mamei”. Și, pe bună dreptate.
Ei bine, e din nou vineri și prezentatorul TV are o nouă onomastică în familie. De această dată e vorba de un suflet drag pe care actorul spune că îl iubește până la cer și înapoi. Este vorba de nepoțica lui Lavinia, care împlinește astăzi frumoasa vârstă de 7 ani. Chiar dacă nu va fi alături de ea, pentru că are premieră la teatru, unchiul i-a trimis de ieri cadoul la Negureni – biscuiți de migdale făcuți chiar de el. Nu a uitat să-și îndulcească nici colegii de la Eugene Ionesco cu această ocazie specială.
„Pentru mine Lavinușa, căci așa o dezmierd, este mai mult decât nepoată, îmi este ca o fiică. Până voi avea proprii mei copii, Lavinușa e comoara și bucuria mea, și a familiei. Mă uit la ea și mă regăsesc pe mine, copilul de odinioară. În plus, e lei copia mea. Și nu doar la fizic. Lavinia îi arată teatru bunicii toată ziua interpretând roluri care mai de care. Se îmbracă cu toate hainele mamei mele și a surorilor. E ajutorul bunicii și asta mă bucură mult. Astfel, mămica mea, cu care stă Lavinia, nu are timp de plictiseală și nici să ne ducă dorul mie și surorii mele. Ce mai, e o minunăție de copilă. Îi doresc un mare La mulți ani! și vreau să știe că îi voi fi mereu alături și că o iubesc enorm!”, mărturisește cu vocea plină de emoție Emilian Crețu.
L-am rugat pe Emilian să împartă secretul delicioșilor biscuiți și cu cititorii noștri. Iată rețeta.
Biscuiți cu migdale
Ingrediente
- 1 ou
- 80 gr de zahăr
- 30 gr de unt
- 100 gr de ciocolată
- 1 linguriță mică de praf de copt de la Dr. Oetker
- 50 gr de făină
- 1 linguriță mică de extract de vanilie de la Dr. Oetker
- un vârf de cuțit de drojdie
- migdale decojite
Mod de preparare
Batem oul cu zahărul la viteza medie a mixerului până obținem o cremă albă. Topim ciocolata cu untul și adăugăm în crema obținută mai sus. Le amestecăm, apoi inserăm extractul de vanilie și un vârf de cuțit de drojdie de la Dr. Oetker. Cernem făina amestecată ca praful de copt tot de la Dr. Oetker și le amestecăm foarte bine. Pe hârtia de copt punem aluatul în bucăți mici și-l decorăm cu migdale! Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 8-12 minute, în funcție de cât de groși vrem să fie biscuiții.
Poftă mare să aveți!