Cu siguranță, alimentația sănătoasă și activitatea fizică sunt primordiale, dacă îți dorești să slăbești. Însă trebuie să știi că mai există factori ce îți pot influența considerabil fluctuațiile de greutate, pentru că sunt greșeli pe care, poate involuntar le faci, chiar de dimineața și aceste gafe, bineînțeles, că nu te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus.
1. Dormi prea mult
O persoană sănătoasă și activă se culcă devreme și se trezește devreme. Deși este esențial să primești cantitatea necesară de somn, dacă dormi prea mult vei obține rezultatul opus. S-a dovedit că există o legătură între somnul în exces și boli precum diabetul sau afecțiunile inimii. Pe lângă asta, dacă vei dormi mereu prea mult, vei fi mereu în întârziere și nu vei avea timp pentru micul dejun și pentru rutina de dimineața.
2. Sari peste micul dejun
Dacă treci mereu peste micul dejun, îți vei da peste cap metabolismul. Atunci când mănânci micul dejun, îți crește energia și îți stabilizezi nivelul de glucoză.
Micul dejun ajută și la creșterea nivelurile mici de cortizol din sânge (hormonul de stres). Surprinzător, nivelurile de cortizol sunt la cel mai înalt nivel atunci când te trezești, deoarece corpul tău crește producția pentru a preveni scăderea prea mare a nivelurilor de glucoză din sânge, chiar înainte de a te trezi. Și, în sfârșit: un mic dejun sănătos te poate ajuta să diminuezi nivelul de calorii pe care îl vei consuma ulterior pe parcursul zilei.
3. Nu te cântărești
Urmărirea fluctuaților de greutate te poate ajuta foarte tare șă rămâi motivat. Aparent, studiile au arătat că,. în ceea ce privește programele de slăbit, persoanele care se cântăresc zilnic au rezultate mai bune și mai rpaide decât ceilalți. Cântărirea corespunzătoare se face dimineața, imediat după ce ai fost la baie.
4. Îți verifici emailul, Instagramul și Facebookul
Dacă primul lucru pe care îl faci dimineața este să te concentrezi asupra unui dispozitiv electronic de îndată ce deschizi ochii, te pregătești pentru eșec. Dacă te distragi atât de ușor cu astfel de lucruri, nu vei mai reuși să te concentrezi apoi pe micul dejun sau pe exercițiile de dimineață.
5. Te îmbraci în haine incomode
Este normal să vrei să te îmbraci frumos atunci când mergi la locul de muncă, dar dacă ai o curea prea strâmtă sau porți tocuri prea înalte este mult mai pobabil să alergi varianta taxiului sau a liftului în loc să faci o plimbare rapidă pe jos sau să urci pe scari. În cazul în care pierderea în greutate este obiectivul dvs., ia în considerare îmbrăcămintea lejeră și comodă. Dacă ai cum, aruncă și o pereche de adidași în geanta de birou.
6. Mănânci carbohidrații greșit
Carbohidrații sănătoși sunt o parte importantă a oricărei diete, întrucât organismul îi descompune pentru a-și lua energie. Astfel, a mânca carbohidrați la micul dejun este o modalitate simplă de a începe ziua foarte bine. Cu toate acestea, consumul de prea mulți carbohidrați ar putea face organismul să îi fie poftă de și mai mulți carbohidrați pe tot parcursul zilei.
Iată care sunt mâncărurile pentru care ar trebui să le consumi ovăz, grâu tocat, ciocolată cu lapte (înainte sau după un antrenament), mango, quinoa, mere, afine, banane și iaurt grecesc.
7. Nu meditezi
O sesiune de meditație dimineața devreme meditație te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sesiunile de respirație profundă și muzica de relaxare pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și ajută la reducerea nivelului de cortizol. Cortizolul, un hormon de stres, este legat de creșterea în greutate și creșterea apetitului.
8. Nu te întinzi
Atunci când te întinzi poți ajuta la scăderea durerilor musculare, limpezirea minții și încălzirea corpului pentru activitățile pe care urmează să le desfășori.
Nu trebuie să-ți petreci 20 de minute în fiecare dimineață întinzându-te. Dar 3-4 minute de astfel de relaxare dimineața îți va da un impuls de energie.
9. Preferi să te pregătești pe întuneric
Lumina soarelui este prietena ta! Încearcă să te convingi să dai perdelele la o parte imediat ce te-ai trezit. Lumina naturală îți va stimula mintea și corpul să își înceapă activitatea. Astfel, vei fi mai plină de energie și vei avea o stare mai bună, astfel că îți vei face treaba mai bine pe timpul zilei.
10. Ignori băutul apei
Cu siguranță ai mai auzit oameni spunându-ți că este bine să bei o cană de apă pe stomacul gol dimineața, însă foarte puțină lume face cu adevărat acest lucru. Apa ajută organismul să mențină nutrienții, temperatura și digestia alimentelor în standarde corespunzătoare. Un pahar de apă primul lucru dimineața îți va da energia de care ai nevoie, iar apa îți va umple stomacul, așa că nu vei fi pusă în situația de mânca mai mult decât este nevoie.