Acest desert este unul turcesc, atât de aromat şi de bun încât după prima preparare vei dori să-l face iar şi iar.
Se face extrem de simplu şi după cum ştim cu toţii, la fel ca şi toate deserturile turceşti este vestit pentru aroma şi dulceaţa sa.
- 250 g de caise uscate;
- 1/3 cană apă;
- 2 linguri unt;
- 2 linguri zahăr;
Umplutura:
- 1/2 cană de nuci măcinate(sau zdrobite mărunt);
- 1/4 cană zahăr;
- câteva migdale zdrobite.
Mod de preparare:
1.Încălzeşte cuptorul la 180 grade C;
2. Înmoaie caisele uscate în apă caldă 30 minute. Apoi aruncă apa.
3. Taie în două caisele uscate şi umple cu o linguriţă fiecare caisă cu nucă amestecată cu zahăr. Închide fiecare caisă.
4. Unge cu ulei sau unt o tavă şi adaugă caisele umplute în tavă. Apoi toarnă 1/3 cană apa peste caisele umplute.
Adaugă puţin unt pe fiecare caisă umplută.
5. Adaugă 2 linguriţe de zahăr pe fiecare caisă umplută (peste unt) şi apoi coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit.
6. Serveşte caisele cu migdale zdrobite presărate peste ele.
Acest desert se potrivește bine cu îngheţată de vanilie sau cu frişcă.
POFTA BUNA!!!
Sursa: http://www.bucatariaadrianei.ro/