Apa de argint – cel mai bun antiseptic natural

Din cele mai vechi timpuri, bogații mâncau cu tacâmuri din argint și beau apă ținută în vase din acest metal prețios. Acest lucru nu se făcea pentru a arată cât sunt de înstăriți, ci pentru că aveau grijă de sănătatea lor.

separator

Deși inițial era doar o observație, acum este demonstrat științific – apă ținută în vase de argint devine un adevărat antibiotic natural, cu care poate fi dezinfectată orice suprafață. Asta pentru că ionii de argint au capacitatea să oprească înmulțirea bacteriilor, iar pe unele dintre acestea chiar să le distrugă definitiv. Nu în zadar și apă sfințită este ținută în vase de argint, iar preotul folosește linguriță de argint la sfânta împărtășanie.

Progresul științific și cel medicinal, suprapus de compania bulgară Euromed, a creat apa coloidală cu ioni de argint Scaler Silver, sub diferite forme. Aceasta este dozată în picături, spray nazal și spray bucal, pentru a acoperi un domeniu larg de utilizare.

De exemplu, picăturile Scaler Silver, în volum de 10 ml, sunt ușor de utilizat atunci când pacienții sunt copiii. Acestea sunt recomandate în tratamentul guturaiului sau sinuzitei, doza fiind de 2 picături în fiecare nara, de 3 sau chiar 4 ori în zi. Mai mult decât atât, apa coloidală cu ioni de argint luptă cu infecțiile la nivelul urechii medii sau a ochilor și se administrează în tratamentul conjunctivitelor.

Spray-ul nazal Scaler Silver, de 20 de ml, este recomandat copiilor mai mari și adulților. 5 sau 6 pufuri zilnice, în fiecare nară, vor asigura un tratament eficient al rinitelor, al guturaiului sever sau al anginelor.

În cazul durerilor de gât, în ajutor vine spray-ul bucal din apă argintată, Scaler Silver. Flaconul de 50 de ml este dotat cu o pompă mecanică, ceea ce îl face ușor de utilizat. Mai mult, acesta este recomandat și în tratarea diferitor boli fungice sau parazitare, a bolilor de piele, cum sunt acneea, herpesul, dermatita atopică sau psoriazisul. Este suficient să faceți câte un puf, de 3 ori în zi, pe zonele afectate.

Spray-ul bucal Scaler Silver, poate fi utilizat și inhalator, fiind dotat cu un capac ce se deschide și se închide fără să fie afectat flaconul sau pompa. Doză recomandată pentru inhalații, la copii este de 1,5-2 ml, iar pentru maturi – de 3-4 ml.

Produsele Scaner Silver sunt livrate în conformitate cu Directiva 93/42 a Uniunii Europene și nu au contraindicații, întrucât sunt absolut naturale, nu conțin produse nocive și nu prezintă risc pentru sănătate.

Poți comanda produsele Scaner Silver online pe farmacie.md. De asemenea, le poți găsi în rețeaua de farmacii Elody.

Important! Ce se întâmplă în organism după ce încetezi să mai fumezi țigări electronice

Țigările electronice au fost considerate o alternativă sănătoasă a celor clasice, dar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acestea pot afecta plămânii și, în plus, dau dependență, scrie digi-world.tv.

Ce se întâmplă în organismul tău, însă, atunci când renunți să mai utilizezi țigări electronice? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mulți oameni, iar un expert a încercat să ofere un răspuns.

Potrivit The Healthy, atunci când încetezi să mai folosești țigările electrice, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui se îmbunătățește, potrivit Nikolei Djordjevic, project manager al Med Alert Help.

Aceasta susține că, în anumite cazuri, poate să se îmbunătățească și respirația. Aceste țigări electronice conțin două ingrediente glicol propilen și glicerină vegetală, care atunci când sunt încălzite produc niște compuși chimici ce afectează tractul respirator, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.


Țigările electronice, la fel ca și cele obișnuite, dau dependență, motiv pentru care odată ce ai încetat să le mai folosești te poți confrunta cu simptome precum creșterea dorinței de a fuma, schimbări ale stării de spirit, probleme de concentrare, iritabilitate, dar și anxietate. Unele persoane se pot confrunta și cu dureri de cap, transpirații, insomnie, constipație.

Totodată, țigările electronice îți pot afecta simțurile, motiv pentru care odată ce ai renunțat la ele poți să observi o îmbunătățire a capacității de a mirosi ori a gustului. În plus, cele mai noi studii arată că nicotina poate crește chiar și nivelul de zahăr din sânge.

O lună mai târziu după ce ai încetat să folosești țigările electronice vei observa o îmbunătățire a sănătății plămânilor, care vor funcționa mai bine. Astfel, respirațiile scurte și tusea nu vor mai reprezenta probleme pentru tine, potrivit sursei citate.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Ingredientul miraculos care reface ficatul şi reduce astenia
Articolul anterior
O moldoveancă e cea mai sexy bunicuță din Italia! A devenit câștigătoare în cadrul concursului Miss Nonna Fashion 2018
Articolul următor