Remedii naturiste cu mei pentru pietre și nisip la rinichi, boli de stomac și intoxicație

Puține persoane acordă atenție unui astfel de produs, considerând că meiul este potrivit doar pentru hrănirea păsărilor. De fapt, meiul este un aliment hrănitor și sănătos, inclusiv pentru oameni, fiind bogat în substanțe nutritive. În plus, meiul poate fi savurat și pentru faptul că este o cereală fără gluten.

separator
Dacă vrei să înlocuieşti orezul alb cu altceva este recomandat să foloseşti meiul pentru că vei obţine o mâncare mult mai gustoasă şi sănătoasă.

Meiul (Panicum miliaceum) este o plantă erbacee din familia gramineelor, cu inflorescența ramificată și cu flori albe-gălbui, folosită ca nutreț pentru păsări și animale. Planta este rezistentă la secetă și din punct de vedere vegetal ar trebui inclusă în categoria semințelor și nu a cerealelor, însă din perspectivă culinară este încadrat la cereale.

O cană de mei gătit (174 gr) are 207 calorii și un indice glicemic mediu. Conţine: cupru 31%, fosfor 25%, mangan 24%, magneziu 19%, (din doza zilnică recomandată), fier, kaliu, vitamine din complexul B, proteine, enzime digestive.

În medicina naturistă, meiul este considerat un remediu eficient pentru îndepărtarea pietrelor și nisipului din rinichi, din vezica urinară, remediu pentru cistită, boli de stomac și boli ginecologice.

Cum poți folosi meiul ca remediu naturist? Rețete:

1. Clătește paharul de mei cu apă caldă, toarnă-l într-un borcan de 3 litri și umple vasul cu apă fierbinte. După aceea, lasă borcanul la temperatura camerei, acoperindu-l cu ceva cald. A doua zi vei vedea o suspensie albă în borcan. Acest lichid este medicamentul tău. Poți bea lichidul în orice cantitate și ori de câte ori dorești. Păstrează borcanul la frigider. Pe măsură ce se termină lichidul, toarnă din nou apa fiartă peste mei. Poți bea atâta timp cât gustul nu se schimbă. Apoi, repetă procedura cu un nou pahar de mei.

Decoctul de mei ajută rinichii și întregul sistem urinar (curăță rinichii, îndepărtează nisipul, dizolvă pietrele, ajută la tratarea cistitei), este benefic în gastrită hiperacidă, ulcer stomacal, intoxicație.

2. O altă metodă de preparare: o jumătate de cană de mei, clătit bine, se toarnă într-un litru de apă, se fierbe timp de 7 minute. Se bea lichidul după ce se răcește.

Meiul poate fi folosit și sub formă de cereale, supe. Prin urmare, restul de mei nu se aruncă, ci poate fi gătit. De asemenea, îl poţi folosi în locul cartofilor dacă îţi place piureul, pentru a evita consumul exagerat de cartofi. Trebuie să ştii că meiul nu conţine gluten, fiind potrivit şi persoanelor care au intoleranţă la această substanţă.

Atenție! Informațiile relatate în acest articol nu pot înlocui recomandările medicului. Dacă vă confruntați cu probleme de sănătate, cereți sfatul medicului specialist. Faceți o programare pe galinatomas.com pentru a fi sănătos și frumos.

Important! Ce se întâmplă în organism după ce încetezi să mai fumezi țigări electronice

Țigările electronice au fost considerate o alternativă sănătoasă a celor clasice, dar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acestea pot afecta plămânii și, în plus, dau dependență, scrie digi-world.tv.

Ce se întâmplă în organismul tău, însă, atunci când renunți să mai utilizezi țigări electronice? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mulți oameni, iar un expert a încercat să ofere un răspuns.

Potrivit The Healthy, atunci când încetezi să mai folosești țigările electrice, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui se îmbunătățește, potrivit Nikolei Djordjevic, project manager al Med Alert Help.

Aceasta susține că, în anumite cazuri, poate să se îmbunătățească și respirația. Aceste țigări electronice conțin două ingrediente glicol propilen și glicerină vegetală, care atunci când sunt încălzite produc niște compuși chimici ce afectează tractul respirator, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.


Țigările electronice, la fel ca și cele obișnuite, dau dependență, motiv pentru care odată ce ai încetat să le mai folosești te poți confrunta cu simptome precum creșterea dorinței de a fuma, schimbări ale stării de spirit, probleme de concentrare, iritabilitate, dar și anxietate. Unele persoane se pot confrunta și cu dureri de cap, transpirații, insomnie, constipație.

Totodată, țigările electronice îți pot afecta simțurile, motiv pentru care odată ce ai renunțat la ele poți să observi o îmbunătățire a capacității de a mirosi ori a gustului. În plus, cele mai noi studii arată că nicotina poate crește chiar și nivelul de zahăr din sânge.

O lună mai târziu după ce ai încetat să folosești țigările electronice vei observa o îmbunătățire a sănătății plămânilor, care vor funcționa mai bine. Astfel, respirațiile scurte și tusea nu vor mai reprezenta probleme pentru tine, potrivit sursei citate.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Printul Harry a slăbit? Iată cele mai noi imagini cu ducii de Sussex
Articolul anterior
Ziua Națională a Culturii: Iată cine sunt laureații Galei Premiilor din acest an!
Articolul următor