Alga miraculoasă anti-îmbătrânire și fortificare

Singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali, necesari organismului uman, este spirulina. Un alt produs natural similar nu există, de aceea persoanele care consumă spirulina sunt asigurate cu o sursă unică de energie și vitalitate.

separator

Spirulina este unul dintre cei mai vechi compuși de pe pămînt, iar institutele de cercetare au descoperit în componența acestei alge peste 280 de substanțe necesare organismului uman, printre care aminoacizi esențiali, acizi grași nesaturați de tip Omega-3, Omega-6, glicoli. Iată de ce administrarea de spirulină este necesară, chiar din fragedă copilarie.

Potrivit medicilor, suplimentul alimentar Se-Spirulin, elaborat de cea mai mare companie română din domeniu, Hofigal, reglează funcțiile metabolice și întărește sistemul imunitar. Acesta asigură fitonutrienții esențiali pentru restabilirea stării de sănătate și stopează pierderea prematură a vitalității organismului.

De exemplu, seleniul din componența comprimatelor, în asociere cu spirulina, mărește rezistența țesuturilor la oxidare, iar combinat cu vitamina E, stopează vătămarea și distrugerea celulelor și stimulează producția de anticorpi. Astfel, persoanele care consumă spirulina au un organism plin de vitalitate și energie, fiind mai protejate în fața diferitor viruși sau boli cronice.

Se-Spirulin se administrează în cure lungi, câte un comprimat sau două de 3 ori pe zi, ceea ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire precoce a țesuturilor. De asemenea, suplimentul alimentar susține funcționarea normala a ficatului, menține sănătatea tubului digestiv și normalizează microflora intestinală.

Se recomandă administrarea Se-Spirulin cu 30 de minute înainte de fiecare masă, fapt ce va mări capacitatea de apărare naturală a organismului, normalizând nivelul colesterolului din sânge. Mai mult decât atât, suplimentul alimentar Hofigal controlează senzația de foame și ajută la menținerea greutății corporale, întârzie îmbătrânirea prematură a ochilor și mărește acuitatea vizuală.

Spirulina este definită de către Organizația Mondială a Sănătății drept sursă a 49 de substanțe bioactive, fiind un supliment alimentar cu acțiune terapeutică în peste 70% din maladii. De asemenea, doar spirulina este produsul vegetal ce conține vitamina B12, ceea ce o face obligatorie pentru consum. După anotimpul rece, Se-Spirulin este suplimentul potrivit pentru fortificarea organismului.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

O tânără agricultoare din Moldova are câteva zeci de tone de prune uscate. Să-i susținem pe producătorii autohtoni!
Articolul anterior
Cum îngrijim tenul înainte de sezonul estival!
Articolul următor