Șapte conducători auto din raionul Hîncești au muncit cinci ore la morga din Capitală. Aceștia au participat la autopsii şi au spălat cadavrele şi locurile de păstrare a acestora.
În următoarea săptămână, ei vor merge şi în spitale, pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere.Un bărbat a rămas fără permis acum doi ani, după ce toată seara a consumat alcool, iar a doua zi dimineața s-a urcat la volan. Bărbatul spune că regretă cele întâmplate și, după experiența trăită în cadrul programului, nu va mai urca niciodată băut la volan.
Unui alt bărbat i-a fost suspendat permisul acum doi ani, după ce a urcat beat la volan şi a provocat un accident. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, dar experiența trăită în acel moment l-a făcut să înțeleagă că nu va mai conduce în stare de ebrietate. Bărbatul spune că ar fi bine ca asemenea programe să fie organizate înainte de a le oferi oamenilor permisul de conducere.
Pe întreaga durată a programului, șoferii sunt ghidați de consilierii de probațiune. Programul costă patru mii de lei, bani achitaţi de conducătorii auto care doresc să-și recupereze permisul. Acesta prevede 12 sesiuni, câte una pe săptămână.
Șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate rămân fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Aceştia îşi pot recupera permisul, după ce frecventează programul.
sursa: www.publika.md