Pentru aluat:
- 400 g făină albă „000“
- 200 ml apă
- ½ cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline
- extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Pentru topping:
- 500 g cartofi
- 300 g bacon
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- frunze de salvie
- sare şi piper
Prepară aluatul pentru pizza conform reţetei de la pagina 10; întinde din aluat 4 discuri subţiri, stropeşte-le cu ulei, sărează-le uşor şi coace-le 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200º C.
1. Pune cartofii întregi într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i. Scurge-i şi lasă-i să se răcorească.
2. Curăţă cartofii, sfărâmă-i şi întinde-i peste aluatul copt de pizza.
3. Pune sare şi piper după gust, stropeşte cu puţin ulei de măsline, aranjează feliile de bacon peste pizze şi decorează cu frunze de salvie. Serveşte-le imediat.
Ştiai că…
Adăugarea ingredientelor toppingului după coacerea aluatului permite obţinerea unei baze crocante şi uscate şi o umplutură foarte moale şi „proaspătă“, în felul acesta preparatul devenind mai uşor de digerat?
Reţetă preluată din „Pizza”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md