Soluția naturală și eficientă împotriva tusei, răcelii și durerilor în gât

În sezonul rece, tusea este un însoțitor ,,fidel” și frecvent al virozelor, episoadelor de răceală și al complicațiilor acestora. Iarna nu poți ocoli temperaturile scăzute și invazia de viruși, dar poți învinge inamicii sănătății, dacă ești pregătit corespunzător!

separator

Întărirea sistemului imunitar, alimentația bogată în vitamine, fructe și legume, mai multă mișcare în aer liber, evitarea locurilor aglomerate, spălatul regulat pe mâini, aerisirea încăperilor sunt doar câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a trece cu brio de anotimpul rece. Cu toate acestea, ce faci dacă te-ai îmbolnăvit, iar simptomele de răceală și tusea îți afectează în mod negativ calitatea vieții și starea de sănătate a organismului?

Deși nu este o boală, tusea este un simptom destul de neplăcut care indică o afectare virală și/sau bacteriană a tractului respirator, în boli precum laringita, faringita, traheita, bronșita, bronșolita, pneumonia etc. În plus față de disconfortul produs, tusea creează condiții pentru răspândirea agentului infecțios în mediu și, prin urmare, crește riscul de a îmbolnăvi persoanele din jur. Indiferent de cauza și afecțiunea provocatoare, tusea nu trebuie percepută ca un fenomen inofensiv, ci trebuie tratată. Iar pentru că sistemul imunitar este sensibil în timpul sezonului rece, şi organismul necesită o îngrijire mai atentă.

Cum alegi un remediu eficient pentru tuse, răceală și dureri în gât?

Preparatele de elecție, eficiente, în caz de tuse și răceală sunt cele care au efect terapeutic complex: acestea au ca scop nu doar suprimarea simptomelor, ci reduc inflamația și spasmul bronhiilor, subțiază sputa și tratează și elimină tusea datorită substanțelor pe care le conțin, cu proprietăți antitusive, emoliente și antiinflamatoare.

BRONHOMER Flash Sirop reprezintă soluția naturală și eficientă în lupta împotriva tusei și durerilor în gât, la copii și adulți!Având efect antitusiv, emolient, expectorant, imunomodulator, antiinflamator, antibacterian, antiviral, spasmolitic, BRONHOMER Flash Sirop este recomandat pentru tratamentul simptomatic al afecțiunilor inflamatorii bronșice acute și cronice, afecțiunilor inflamațilorii acute și cronice ale tractului respirator, însoțite de tuse uscată și tuse cu secreții vâscoase, dificile de expectorat.

Bronhomer flash Sirop conține ingrediente naturiste cu acţiune specifică: salvie, iederă cățărătoare, pătlagină, echinacee, nalbă mare, eucalipt,  lumânărică, rozmarin.Lumânărica: este una dintre cele mai recomandate plante în tratamentul tusei și bolilor respiratorii. Planta are efecte emoliente, expectorante, antiastmatice, antiinflamatoare, antivirale, antimicrobiene, bacteriostatice, cicatrizante.

Nalba-mare: este renumită pentru propietăţile ei calmante şi antiinflamatorii. Conține o cantitate mare de mucilagiu care acoperă membrana mucoasei orofaringiene și elimină senzația de iritație locală;

Pătlagina: este un anti-bacterian puternic, anti-inflamator, expectorant și cicatrizant;

Salivia: are efect antiinflamator, dezinfectant, expectorant, vindecă rănile;

Echinaceea: este adesea considerată un antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar, cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale;

Iedera cățărătoare: conține saponine care fluidifică secreţiile vâscoase, are acțiune expectorantă, spasmolitică (relaxează musculatura bronşică și calmează tusea convulsivă);

Eucalipt: extractul din frunze de eucalipt posedă efecte antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, expectorante, cicatrizante, emoliente, antiastmatice.

Rozmarin: conține flavonoide și terpene care acționează asupra inflamației prin inhibarea NFkB (factorul de transcripție al proteinelor responsabile de reacția inflamatoare). În plus, rozmarinul conține 1.8 cineole care stimulează glandele mucoase pentru a decongestiona nasul.

Răceală, nas înfundat, gât inflamat, tuse? LOROMER Sirop îți vine în ajutor în primele simptome de răceală!

LOROMER Sirop este indicat în congestionarea mucoasei nazale, respirație dificilă, gât inflamat, tuse, la copii și adulți. Conține echinacee, lumânărică, eucalipt, gheara mâţii, mesteacăn, soc negru, rozmarin, pelargonium, semințe de grepfrut, astragalus, N-acetilcisteină, Vitamina C și zinc. Elimină primele simptome de răceală și susține imunitatea.

Producător: Laboratorul Eric Favre® Franța

Produsele pot fi găsite pe farmacie.md și în rețeaua de farmacii ,,Elody”

Important! Ce se întâmplă în organism după ce încetezi să mai fumezi țigări electronice

Țigările electronice au fost considerate o alternativă sănătoasă a celor clasice, dar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acestea pot afecta plămânii și, în plus, dau dependență, scrie digi-world.tv.

Ce se întâmplă în organismul tău, însă, atunci când renunți să mai utilizezi țigări electronice? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mulți oameni, iar un expert a încercat să ofere un răspuns.

Potrivit The Healthy, atunci când încetezi să mai folosești țigările electrice, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui se îmbunătățește, potrivit Nikolei Djordjevic, project manager al Med Alert Help.

Aceasta susține că, în anumite cazuri, poate să se îmbunătățească și respirația. Aceste țigări electronice conțin două ingrediente glicol propilen și glicerină vegetală, care atunci când sunt încălzite produc niște compuși chimici ce afectează tractul respirator, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.


Țigările electronice, la fel ca și cele obișnuite, dau dependență, motiv pentru care odată ce ai încetat să le mai folosești te poți confrunta cu simptome precum creșterea dorinței de a fuma, schimbări ale stării de spirit, probleme de concentrare, iritabilitate, dar și anxietate. Unele persoane se pot confrunta și cu dureri de cap, transpirații, insomnie, constipație.

Totodată, țigările electronice îți pot afecta simțurile, motiv pentru care odată ce ai renunțat la ele poți să observi o îmbunătățire a capacității de a mirosi ori a gustului. În plus, cele mai noi studii arată că nicotina poate crește chiar și nivelul de zahăr din sânge.

O lună mai târziu după ce ai încetat să folosești țigările electronice vei observa o îmbunătățire a sănătății plămânilor, care vor funcționa mai bine. Astfel, respirațiile scurte și tusea nu vor mai reprezenta probleme pentru tine, potrivit sursei citate.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

O fetiță din Strășeni a dispărut fără veste. Rudele cer ajutorul oamenilor
Articolul anterior
Igor Cuciuc a lansat piesa ,,Străinătatea”, o melodie de suflet pentru moldovenii aflați departe de casă
Articolul următor