Corecția vederii cu cel mai performant laser. La Chișinău, vine celebrul chirurg din Rusia Dr. Erika Eskina

La Chișinău vine în premieră celebrul specialist oftalmolog în chirurgia refractivă din Moscova, Dr. Erika Eskina, profesor, Doctor habilitat în Ştiinţe Medicale, cu o experiență de peste 20 de ani, profesor la Departamentul de Oftalmologie al Academiei de învățământ postuniversitar din Rusia, specialist remarcabil în tratamentul bolilor părții anterioare a ochiului, corectarea chirurgicală a erorilor de refracție, diagnosticarea funcțională a erorilor de refracție, tratamentul glaucomului, diagnosticarea și tratamentul bolilor retinei și nervului optic.

separator

În exclusivitate, doar pentru 17 ianuarie 2020, la clinica MedClinic International din Chișinău vine reputatul chirurg oftalmolog Dr. Erika Eskina, care va susține un seminar de specialitate și va oferi consultații medicale cu programare prealabilă tuturor doritorilor.

MedClinic International este gazdă şi organizator al unei importante sesiuni de Chirurgie Refractivă, derulată vineri, 17 ianuarie la ora 13:00, în cadrul primei sesiuni chirurgicale din țară cu implicarea celebrului Profesor Erika Eskina.Evenimentul prezintă o etapă importantă în dezvoltarea domeniului oftalmologic din Republica Moldova. Pentru prima oară medicii din țară urmează să coopereze cu chirurgii din Moscova, pentru realizarea corecției vederii cu cel mai performant laser – Excimer Swinchind Amaris.

Acest eveniment prezintă un interes evident al oftalmologilor din străinătate faţă de progresele oftalmologiei din Moldova, vizibile atât în plan uman, al performanţei profesionale, cât şi din punct de vedere al tehnologiilor aplicate.

Astfel, specialiștii de la MedClinic International asistă la o dezvoltare fără precedent a excelenţei profesionale în chirurgia refractivă. Acest lucru sporește motivația specialiștilor de acasă de a rămâne conectați la standardele medicinei moderne și implementarea acestora în țara noastră.

Pentru o consultație telefonică sau o programare puteți apela la numărul de telefon – (022) 24-04-04. Află mai multe detalii accesând pagina mci.md.

Despre Clinica Oftalmologică MCI

Clinica Oftalmologica MCI înființată în 2017,  a adus în Republica Moldova, în premieră și în exclusivitate, mai multe noutăți în domeniul Oftalmologiei care pentru prima dată pot fi văzute și testate la noi în țară.

Întreaga activitate a clinicii MCI se definește prin progres tehnologic și specialişti calificați.

La MCI găsești cele mai bune soluții pentru a menține o vedere sănătoasă și cele mai moderne tratamente pentru a o restabili. Pentru medicii MCI nu există cazuri complicate, specialiștii tratează cu succes profesionist afecțiuni grave, unde alți medici nu reușesc, fiind înarmaţi cu cea mai performantă tehnologie.

Clinica Oftalmologică MCI – Vezi lumea altfel..!

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Imagini video revoltătoare. O tânără este bătută crunt într-un club din Rezina
Articolul anterior
Șapte zboruri noi low-cost, din Iași și Bacău, spre Munchen, Köln, Atena, Torino și alte orașe europene
Articolul următor