Cum alegi un cuptor încorporabil în bucătăria ta! Tot ce trebuie să știi: tipuri și avantaje

Confortabile și utile, cuptoarele încorporabile se încadrează perfect în designul bucătăriei moderne. În același timp, cuptorul încorporabil este una dintre variantele cuptorului de sine stătător, atunci când spațiul în bucătărie este unul limitat. Datorită construcției și designului încorporabil, dar și programelor variate pentru prepararea bucatelor, aceste cuptoare ocupă poziții de top în lista unităților tehnice pentru dotarea bucătăriei.

separator

Cuptorul încorporabil poate fi de modele diferite și poate avea multiple caracteristici tehnice.

Nu este de mirare, ați putea chiar să deveniți dezorientat în momentul în care decideți să vă alegeți cu noua achiziție! De aceea, am apelat la specialiștii magazinului online BOMBA ca să ne comunice cele mai importante criterii pentru alegerea corectă a cuptorului încorporabil.

Iată la ce ne-au recomandat să acordăm atenție:

Particularitățile construcției cuptorului

Elementul de încălzire este primul criteriu de luat în seamă atunci când alegem un cuptor încorporabil. Tradițional se evidențiază două tipuri de cuptoare – pe gaz și electrice.

     ● Cuptoarele pe gaz – se deosebesc prin preț redus și diversitatea de modele. Există variante pentru blat de 45, 50 sau 60 cm. Prezența senzorului de gaze sporește siguranța utilajului și previne scurgerile de gaze. În același timp, funcționalitatea acestor cuptoare nu depinde de integritatea cablului electric, acestea fiind potrivite pentru instalare în case vechi.

     ● Cuptoarele electrice – se potrivesc pentru bucătării de dimensiuni variate, acestea fiind de mărimi, putere și desigur prețuri diferite. Au un nivel satisfăcător de economisire a energiei electrice – А+ (20-25%), А++ (45-50%) și А+++ (mai mult de 50%). Funcțiile cuptorului oferă posibilitatea de a coace prăjituri, blaturi, pâine și alte bucate. Majoritatea modelelor au rotisor, gril, program de convecție și multe alte funcții suplimentare.

Tipuri de cuptoare încorporabile

● Cuptoare încorporabile care se conectează la aragaz. Adesea, acestea posedă atât elemente de încălzire pe gaz, cât și electrice, iar utilizatorul îl folosește în special pe cel dintâi. Totuși, pentru că aragazul și cuptorul sunt interdependente funcțional, atunci când un element iese din funcțiune, în mod automat nu mai funcționează nici celălalt.

● Cuptoare independente – spre deosebire de prima variantă, aceste cuptoare sunt caracterizate prin autonomie. În același timp, sunt potrivite pentru instalare la diferite etape de renovare a bucătăriei.

Volumul cuptorului

Acest parametru permite selectarea dimensiunilor, ținând cont de disponibilitatea spațiului liber:

● cuptoare de dimensiuni complete – înălțimea 50 – 60 cm

● cuptoare compacte – înălțimea 40 – 45 cm

● cuptoare înguste – cu lățimea de până la 45 cm.

Dimensiunile unui cuptor depind de tipul elementului de încălzire, dar și de volumul practic al cuptorului. În cazul versiunilor de dimensiuni complete, parametrii ajung la 50-70 litri. În cazul celor compacte – la 35-45 litri. Alegerea dimensiunilor cuptorului depinde de intensitatea exploatării în bucătărie și de numărul porțiilor de gătit. Dacă prepararea bucatelor va efectuată în mod regulat, specialiștii vă sugerează să achiziționați cuptoare puternice și spațioase.

Modalitatea de curățare

Oricare dintre modalitățile menționate mai jos poate fi folosită pentru curățarea eficientă a cuptorului. Curățarea poate fi efectuată folosind trei proceduri de bază:

● Hidrolitică – înlăturarea grăsimii și a urmelor are loc sub acțiunea aburilor. În cuptor se toarnă apă și soluții de curățare. Se încălzește camera până la 90°С. După 30 de minute, pereții cuptorului se șterg cu un șervet.

● Catalitică – pereții cuptorului se acoperă cu un smalț special. Soluția are în compoziție un catalizator care începe curățarea automată la atingerea temperaturii de 200-300°С. Ulterior, pereții cuptorului se șterg cu un șervet. Termenul de valabilitate al soluției de curățat este de circa 5-7 ani. După fiecare utilizare a cuptorului, este important să efectuați curățarea manuală a acestuia.

● Pirolitică – această modalitate de curățare este una ecologică și accesibilă (grăsimea practic se arde la temperatura de 500°С, iar dezavantajul este eficiența energetică joasă).

Criterii adăugătoare în alegerea cuptorului încorporabil 

● Reglarea – mecanică (cu ajutorul mânerelor, butoanelor), prin senzor sau combinată.

● Varietatea de funcții – numărul de programe de gătit poate ajunge până la 14. Cea mai importantă este funcția de convecție care permite încălzirea uniformă a tuturor tipurilor de bucate. Produsul și numărul opțiunilor necesare se alege după propria dorință.

● Suport telescopic pentru ușă – asigură controlul ușii, prevenirea deschiderii bruște și a ieșirii din funcțiune a mecanismului ușii. De asemenea, alegerea funcției de securitate permite blocarea ușii, în cazul copiilor, și evitarea pornirii accidentale a cuptorului.

Avantaje

● Încălzirea rapidă până la temperatura necesară, diversitatea de modalități și programe de gătire a alimentelor (de la 30 până la 300°С).

● Încălzirea autonomă se realizează datorită încălzirii tuturor celor 5 pereți. În timpul încălzirii nu se formează produse de ardere, ceea ce înseamnă că mirosul neplăcut nu va împânzi spațiul din bucătărie.

● Controlul supraîncălzirii pereților permite instalarea cuptoarelor încorporabile în orice tip de mobilier. Această caracteristică previne exfolierea și deteriorarea elementelor de interior.

● În momentul instalării cuptorului este necesar să țineți cont de regulile de utilizare corectă și să asigurați accesul liber la ventilare (în acest sens este important să fie creat un spațiu liber de 5 mm în raport cu fiecare dintre pereții cuptorului).

Cuptorul încorporabil reprezintă un utilaj de bucătărie universal, binevenit pentru familiile mari, dar și pentru toți cei care adoră gătitul bucatelor gustoase, în condiții de confort maxim!

Vezi pe www.bomba.md diversitatea de cuptoare încorporabile și alege produsul care este pe măsura așteptărilor tale!

Scandal în Italia din cauza bradului de Crăciun care va fi instalat în capitală

Un brad de 200 de ani dintr-un oraş italian de pe malul Lacului Garda a fost tăiat pentru a fi dus la Roma şi a deveni tradiţionalul brad de Crăciun din Piaţa Sfântul Petru, în pofida unui îndelungat şi înflăcărat protest local, informează agenţia italiană ANSA, scrie Agerpres.

Bradul, situat în Val di Ledro, a fost tăiat în ciuda unei serii de proteste la lumina lumânărilor organizate de localnici pentru ”salvarea dragului nostru Gigant Verde”.

”Regretăm foarte tare tăierea bradului de 31 de metri”, a spus Lorenzo Vescovi, unul dintre primii localnici care a protestat împotriva doborârii bradului.

”Ceea ce va ajunge la Roma va fi o fiinţă vie muribundă. Lupta noastră nu se opreşte, vrem să împiedicăm tăierea arborilor în această vale şi pretutindeni pentru un obicei crud şi anacronic”, a mai spus el.

Vaticanul a spus că ”alegerea de a tăia arborele a fost una ecologică”. ”Copacul a fost tăiat pentru a prioritiza dezvoltarea corectă a pădurii”, a mai spus Vaticanul

Municipalitatea scoate la licitație mai multe încăperi și spații din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău scoate la licitație diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, informează unica.md cu referire la un comunicat al Primăriei.

Pe data de 27 noiembrie 2024, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43, va avea loc licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietatea Municipiului Chișinău.

Organizator: Direcția Generală Economie, Comerț și Turism

Descriere eveniment: La concurs sunt expuse diverse tipuri de încăperi și spații de pe 21 de adrese, cu suprafețe cuprinse între 4,7 m² și 355 m², fără drept de privatizare, cu amplasare la etaj, la subsol, la parter, etaj tehnic, soclu, garaje etc.

Cuantumul inițial al chiriei anuale pentru încăperile expuse la licitație variază de la 500 lei până la 250 000 lei, iar termenul de locațiune este de 5-7 ani.

La concurs pot participa persoane fizice și juridice din Republica Moldova, dar și investitori străini.

Persoanele interesate urmează să prezinte, nu mai târziu de 24 de ore până la desfășurarea licitației, organizatorului – Agenția „Capitalimobil” SRL, următoarele acte:

  • cererea în forma stabilită;
  • extras din Registrul de Stat al persoanelor juridice și al întreprinzătorilor individuali (pentru persoanele juridice);
  • procura (în cazul participării prin reprezentant);
  • copia actului de identitate;
  • documentul bancar ce confirmă achitarea acontului în mărime de 10 la sută din prețul inițial și a taxei de participare.

O companie din sudul țării, care deine o rețea de stații PECO, cercetată pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițerii INI în comun cu angajații SFS și ISSPNPC, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță rezultatele perchezițiilor în privința unei companii care gestionează stații PECO în sudul țării, într-o cauză de evaziune fiscală și spălare de bani, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Astfel, în cadrul urmăririi penale pornite în iulie 2024, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a obținut mandatul judecătoresc pentru percheziții în mai multe locațități din regiunea sudică. Astfel, joi cu sprijinul angajaților „Fulger” oamenii legii au descins cu percheziții la administratoarea companiei. Acolo, au fost ridicate inclusiv peste 3.8 tone de benzină A95 și peste 3.5 tone de motorină euro 5, fără însă ca directorul companiei să prezinte acte de proveniență ale acestora; contracte, documente și înscrisuri de ciornă care ar avea relevanță urmăririi penale; un calculator; pașaportul privind sistemul de măsurare și evidență fiscală, în care nu corespund sigiliile; dar și peste 800.000 lei cu privire la care însă administratoarea nu a prezentat dovezi că ar fi câștigați legal. Totodată, oamenii legii au stabilit faptul că comercializarea benzinei, motorinei și gazului lichefiat de la stațiile de alimentare din Basarabeasca, Cantemir, Comrat și Vulcănești avea loc fără licență de la Agenţia Naţională de Reglementare în Energetică. În acest mod, compania a generat în mod ilegal un venit de peste 3.300.000 lei. Suplimentar, în cadrul percheziției au fost stabilite încălcări pe privind drepturile consumatorilor. Printre acestea, se numără lipsa marcajului la buletinul de verificare a sistemului de măsurare, faptul că cantitatea de produse petroliere nu s-a încadrat în limitele admisibile la pompă, iar rezervoarele stațiilor PECO nu sunt verificate metrologic. Urmare a perchezițiilor, a fost reținut contabilul companiei, iar administratoarea este cercetată în stare de libertate, cu asigurarea garanțiilor procedurale și a prezumției nevinovăției, potrivit legii. 

Anunț oficial: Cetățenii moldoveni pot merge la București pentru a depune jurământul de credință față de România
Articolul anterior
10 copii, intoxicați cu ciuperci în doar trei zile. Medicii bat alarma
Articolul următor