Proiectul „Slăbeşte Sănătos” a ajutat-o să dea jos 40 kg! Află cum!

Fiecare femeie este conștientă că aducerea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie pentru ea. Chiar dac

separator
ă a fost o fericire,  pentru Victoria Dulgher, câștigătoarea proiectului „Slăbeşte Sănătos”, sarcina a mai fost și povestea kilogramelor în plus. După ce a născut o fetiţă, a decis că trebuie să dea jos ceea ce a acumulat şi să scape de centimetrii în plus.

Dacă i-a reușit să obțină scopul propus află chiar de la ea în interviul de mai jos.

Cum ai ajuns la cele 108 kg?

Am ajuns să cântăresc atât de mult treptat. Chiar pot spune că nu am fost un copil slab, din contra mereu am fost mai plinuță. Iar după ce am născut fetița, am început să acumulez din ce în ce mai multe kilograme. Îmi axam toată atenția pe familie, neglijând aspectul meu fizic.

Mi se întâmpla uneori să observ cum alții se uită diferit la mine. Iar numărul mare de kilograme îți aduce nu doar priviri diferite, dar și probleme de sănătate. Din fericire cel care nu mi-a reproșat niciodată kilogramele prea multe a fost soțul meu.

Cum a fost trecerea de la un regim alimentar la altul?

Datorită instructorului meu de shaping am avut un regim alimentar treptat, nu brusc. La început mâncam alimente ce conțineau mai puțină grăsime, am renunțat treptat la produsele de panificație și am exclus mesele după orele șase. Pot spune că am înlocuit produsele enumerate cu salatele.

Cine au fost oamenii care te-au susținut cel mai mult?

Omul care m-a îndemnat să vin la shaping a fost sora mea. De asemenea am primit multă susținere din partea soțului și a instructorului meu de shaping, Aurelia Roșca.

Ești câștigătoarea proiectului “Slăbește Sănătos”. Ce a însemnat el pentru tine?

Datorită acestui proiect  am ajuns să fiu mândră de mine. Acum când mă privesc în oglindă îmi place ceea ce văd.  Mi-a fost greu în primele două  săptămâni. Atunci mă gândeam că ar fi extraordinar să ajung măcar la 90 de kilograme. Când am văzut că rezultatele devin tot mai bune, am înțeles că orice e posibil dacă există perseverență și disciplină. Iar faptul că sunt urmărită de alte femei care se confruntă cu astfel de probleme m-a motivat și mai mult.

Cum te privesc cei din jur după ce ai slăbit?

Mă privesc diferit, cu alți ochi. Iar fiica mea, deși e micuță încă, în una din zile m-a întrebat unde a dispărut burta și  de ce sunt atât de slabă.

Un sfat doamnelor care vin în ediția următoare a proiectului…

Le-aș sfătui să aibă cât mai multă grijă de ele. Să nu lase pe ziua de mâine, ci să înceapă un mod sănătos de viață chiar de azi. Chiar dacă nu au posibilități financiare sau nu dispun de timp, este foarte important să găsească  o oră pentru ele, o oră de răsfăț. Să facă cât mai multă mișcare, să asculte instrucțiunile instructorului de shaping și să fie cât mai disciplinate deoarece alte femeie vor lua exemplu de la ele.

Text: Iulia Arnaut

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Peste 12 800 cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămână

În perioada 18-24 noiembrie 2024, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat 12863 solicitări, inclusiv 1747 la copii. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 5326 pacienți, dintre care 4230 adulți și 1096 copii au fost transportați la spitalele din țară. Din numărul total de solicitări – 319 au fost inutile, care nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru pacienți din următoarele motive: 3736 urgențe cardiovasculare, dintre care 60 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1894 patologii neurologice, dintre care 236 cu accidente vasculare cerebrale, 1548 boli respiratoria și 1132 urgențe traumatologice.

În perioada de referință, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 61 persoane, care au suferit în urma a 47 accidente rutiere. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat 47 pacienți, inclusiv 8 copii la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

De asemenea au fost înregistrate 67 urgențe toxice, printre care 20 intoxicații cu medicamente, 18 intoxicații cu dioxid și monoxid de carbon, 9 cu ciuperci, 8 cu alcool, o persoană intoxicată cu droguri și 11 altele.

La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 36 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții chimici și de mediu: 17 persoane cu combustii, 11 cu mușcături/înțepături de insecte, 7 cu hipotermii și cite o persoană cu degerături și o electrocutare.

Vitalie Dani: ”Nu îmi place să fac ceea ce fac toți.”
Articolul anterior
Obține un abdomen plat fiind la birou!
Articolul următor