Istorie reală. Despre lupta pompierilor noștri cu focul din Grecia

Zilele trecute un convoi de pompieri și-a luat tot curajul în mâini și au plecat spre Grecia pentru a ajuta echipele de acolo în lupta cu focul care face ravagii.

Dmitriy Polscin, unul din pompierii prezenți la fața locului a povestit despre experiența de acolo prin o postare făcută pe facebook: „Este ca un război aici…Mergând în zona de incendiu, coloana noastră internațională probabil se întinde pe un kilometru…Ajungând la loc, motocicliștii devin pe drum la jumătate de kilometru distanță, iar apoi luăm ′′ cobra ′′ cu apă în spate și mergem la munte.Avioanele se dau continuu peste cap, care monitorizeaza zona de lucru, iar elicopterele si avioanele de incendiu zboară spre vatrele incendiilor mari, sunt îngerii noștri păzitori aici… Aviația zboară din diferite țări și devine foarte plăcut din coeziunea pompierilor din toată lumea.Mergem la pădure și când se scurge apa în ghiozdane, revenim la rezervoare și iar la pădure.De fiecare dată când ascensiunea devine tot mai grea și vreau să iau mai puțină apă cu fiecare plimbare, dar nu poți, trebuie să cobori mai des.Până la sfârșitul turei, venele trec pe picioare, mușchii se fac cunoscuți cu dureri arzătoare.Localnicii ne apreciază foarte mult și trec cu mașina pe lângă tancuri pun mâna la suflet, mulți se opresc și dau apă rece, mâncare, prăjituri etc și în ciuda faptului că suntem foarte bine asigurați, nu poți refuza să te simți jignit, pentru că încearcă din greu pentru noi și aceasta este oportunitatea lor de a mulțumi echipelor care lucrează la incendiu.Spiritul de luptă este deasupra și niciunul dintre băieți în ciuda activității fizice nebune nu regretă că a venit aici să salveze…Revenind din locatii, apa din dus este neagra, iar hainele uniforme si de lupta sunt de parca ar fi ambalate cu ciment din cenusa.Insula este pur si simplu imensa, am citit la stirile locale ca incendiul este unul dintre cele mai mari din istorie, se spune ca focul a reusit sa preia controlul asupra caruia toti sunt foarte fericiti, deci nu degeaba.Vă mulțumesc foarte mult pentru toate comentariile voastre, chiar vreau să pun sub fiecare ′′ inimă ′′ dar sunt atât de multe încât este pur și simplu ireal!”

Vă mulțumim pentru curaj, pentru că ne reprezentați țara și vă așteptăm sănătoși acasă!

Prima semi-finală Eurovison 2024: Vezi care sunt cele 10 țări calificate în finala concursului

Deși a avut o prestanță memorabilă, Moldova nu a acumulat suficiente voturi pentru calificarea în marea finală a Eurovision 2024. Țara noastră a fost reprezentată de Natalia Barbu, cu piesa „In The Middle”.

Cele 10 țări din prima semi-finală calificate pentru finala showului sunt următoarele: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda, Luxemburg.

Natalia Barbu a evoluat pe scena Eurovision Song Contest 2024! Video

Prima semifinală a competiției Eurovision Song Contest 2024 are loc chiar în aceste momente! Natalia Barbu a evoluat cu numărul 11. Artista a fost întâmpinată cu ropote de aplauze și a avut o interpretare superbă! Vezi, mai jos, momentul mult așteptat de public:

Prima semifinală este rezervată pentru 15 țări printre care se află:

1. Cyprus / Silia Kapsis – Liar

2. Serbia / TEYA DORA – RAMONDA

3. Lithuania / Silvester Belt – Luktelk

4. Ireland / Bambie Thug – Doomsday Blue

5. Ukraine / alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

6. Poland / LUNA – The Tower

7. Croatia / Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

8. Iceland / Hera Björk – Scared of Heights

9. Slovenia  / Raiven – Veronika

10. Finland / Windows95man – No Rules!

11. Moldova / Natalia Barbu – In The Middle

12. Azerbaijan / FAHREE feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə Apar

13. Australia / Electric Fields – One Milkali (One Blood)

14. Portugal / iolanda – Grito

15. Luxembourg / TALI – Fighter

Lotul național de taekwon-do a cucerit șapte medalii la Campionatul European

Lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, a cucerit șapte medalii la Campionatul European, care a avut loc în orașul Koper, Slovenia.

Lotul național de taekwon-do a cucerit 7 medalii la Campionatul European

Foto: Moldpres.md

Sportivii din Republica Moldova au înregistrat cel mai bun rezultat la proba spargeri forță, categoria seniori, acolo unde lotul nostru, compus din Igor Filimon, Filip Petrachii, Ion Ilescu, Nichita Griziuc, Adal Tentiuc și Vasile Panainte, s-a situat pe locul I în clasamentul pe echipe, transmite moldpres.md.

Igor Filimon și Ion Ilescu au cucerit medalia de aur și la proba tehnică Tull. Tot la aceeași probă, Filip Petrachii s-a situat pe locul II, iar Maria Ilescu a intrat în posesia medaliei de aur, în concursul feminin la categoria de vârstă veterani.

În urma acestor rezultate, lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, s-a situat pe locul 11 în clasamentul general din 33 de țări.

Alertă! Temperaturi record de aproape 50 de grade în Europa!
Articolul anterior
Panică într-un tren de pasageri după ce locomotiva a luat foc
Articolul următor