Thomas Parr, un țăran modest din Anglia, este dovada care ne demonstrează minunile pe care această băutură le poate face pentru sănătatea organismului uman. El a trăit 152 de ani și era cunoscut pentru rutina sa de zi cu zi care includea consumul de zer.
În cazul în care de fiecare dată când pregătești iaurt sau brânză de vaci de casa ai obiceiul de a arunca zerul rămas, cu siguranță următoarele beneficii uimitoare ale acestuia te vor face să te răzgândești.
Zerul – Valorile nutritive și proprietățile sale de vindecare
Zerul poate fi consumat de către oricine. În ceea ce privește conținutul său, zerul este similar cu laptele matern, de aceea este foarte sănătos și pentru cei mici.
În forma sa naturală zerul conține aproximativ 1% proteine și mai mult de 93% apă. Zerul este foarte bogat în potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, fier, zinc, cupru, cobalt, mangan, molibden, vitamine, aminoacizi și enzime puternice.
100 de grame de zer conțin doar 26 de calorii, așa că este deosebit de bun și de eficient în cazul ăn care încercați să scăpați de kilogramele în plus.
Cea mai bună băutură pentru afecțiunile hepatice
Sănătatea ficatului tău este esențiala pentru sănătatea întregului organism, iar zerul este un puternic susținător al sănătății hepatice.
Zerul conține beta-lactoglobulina, aceasta alimentând organismul cu BCAA, un aminoacid extrem de important în tratamentul afecțiunilor hepatice avansate.
Stresul și kilogramele în plus
În cazul în care faci sport, încerci să scapi de kilogramele în plus, sau să scapi de stresul care te urmărește în mod constant, zerul este soluția perfectă pentru tine, așa că încearcă să-l încluzi în dieta ta zilnică. Zerul hidratează organismul, îi oferă energie și este mult mai bun decât orice altă băutură energizantă din lume.
Zerul este principala materie prima utilizată în producția de proteine, care sunt o importantă parte a dietei fiecărei persoane care depune efort fizic. De asemenea, zerul reduce nivelul zahărului din sânge și tensiunea arterială.
Îmabunătățirea digestiei
Acidul lactic pe care-l întâlnim în zer reduce numărul de ciuperci și bacterii de la nivelul tractul intestinal, iar ph-ul scăzut al acestuia îmbunătățește digestia. Experții recomandă consumul de zer în cazurile de balonare, crampe, diverticulită și de inflamații intestinale cronice.
Acest remediu popular vechi poate reprezenta un eficient tratament pentru:
•Oboseală cronică și stres
•Obezitate și mâncatul în exces
•Hipertensiune arterială
•Imunitate slabită
•Stomac deranjat
•Afecțiuni hepatice
•Candida
•Eliminarea toxinelor
•Boli tumorale
•Eczeme
•Gută
•Degerături