Negresa preferată a Irinei Negara. Reţeta

De când a devenit mămică, Irina Negara a descoperit o nouă pasiune – gătitul. Şi-a făcut un blog culinar şi s-a apucat să descopere magia reţetelor gustoase. Se vedem cum va rezista Adrian Ursu acestor delicii

separator
 pregătite cu drag de soţia sa. 

received_367757276723112.jpeg

Iată şi prima reţetă: Negresa preferată a Irinei Negara
„Este o Prăjitură care se prepară ușor, nu ia prea mult timp, nu necesită ustensile sofisticate și e un adevărat deliciu pentru cei ce adoră ciocolata. Am găsit-o într-o zi când nu știam ce să fac cu niște banane care s-au cam prea copt stând în coșul cu fructe. Și am descoperit-o! Moale, pufoasă, intens aromată și cu o glazură care efectiv se topeeeește în gură. Și! Să vă zic din start secretul! Cel mai important detaliu, după mine, e cacao de bună calitate!

Ingridiente:

  • 400g Zahăr
  • 245g făină
  • 75g cacao pudră
  • 1.5 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 0.5 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 2 banane
  • 240ml apă (fiartă, călduță)
  • 120ml lapte
  • 120ml ulei fără miros
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200g ciocolată neagră (amăruie)
  • 170ml smîntînă dulce
  • 1 lingură unt (14g)

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.
Mixați într-un bol toate ingredientele uscate- făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare și cacao pudră.

received_367757910056382.jpeg

2. Pisați bine bananele, adăugați ouăle și amestecați bine cu un tel. Puneți apa caldă, laptele, uleiul și Esența de vanilie, mixînd bine cu telul.

received_367757146723125.jpeg

3. Încorporați Ingredientele umede la cele uscate, amestecând bine, să primiți un aluat lichid și uniform, fără cocoloașe( în imagine se văd bule de aer).

received_367757103389796.jpeg

4. Alegeți o formă în care ve-ți coace prăjitura ( rotundă, pătrată, dreptunghiulară… Oricare ținînd cont că blatul va crește în volum de două ori și mai mult), ungeți forma cu unt sau ulei și turnați aluatul primit.

5. Dă prăjitura la cuptor pentru 45-50 min. Verificați cu un bețișor mijlocul, sa fie copt. Scoateți și lăsați să se răcească complet. Răsturnați pe platoul din care va fi servită.

6. Preparăm glazura. Rupeți bucăți mici ciocolata într-un bol adînc. Într-o cratiță se pune smîntîna dulce și untul, care trebuiesc amestecate cu telul încontinuu și încălzite ( important e să nu ajungă la fierbere). Turnați smîntîna peste bucățile de ciocolată, mestecați cu telul pînă obțineți o cremă fină. Dacă vreți, puteți să bateți crema cu mixerul pentru a obține o glazură mai pufoasă( dar e destul de delicioasă și fără această procedură)

received_367757080056465.jpeg

7. Turnați glazura peste prăjitura răcită și întindeți-o cu un cuțit sau o lingură. Puneți-o la frigider să se prindă crema un pic și o puteți servi! Bon Appetit!

received_367757070056466.jpeg

Sursa: www.irinanegara.blogspot.com

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Află cine sunt eroii reality show-ului “Business Factory”. Vezi prima emisiune aici
Articolul anterior
Alexandra Shine, complexată că are sânii mici!
Articolul următor