Bucatele de pe masa lui Adrian Ursu, demne de Masterchef!

Soţia lui Adrian Ursu, Irina Negara, face minuni în bucătărie. Aceasta nu îşi păstrează secretele de bucătar în carneţelele de reţete, ci le face public pe blogul său personal, ca fiecare gospodină să afle cum îi reuşeşte Irinei să prepare aşa delicii culinare. Iată ce a pregătit ea pe masa de sărbători. Încearcă-le şi tu pentru că sunt sănătoase şi arată apetisant.

separator

„Am organizat spontan, dar a decurs totul foarte drăguț și plăcut! Mai ales cînd elfii lui Moș Crăciun trăiesc peste gard și te ajută cînd ai nevoie. Dar să nu credeți că am uitat de Adrian! El m-a ajutat cel mai mult, a mîncat mai mult decît toți, iar asta, credeți-mă, e important! Dacă se mănîncă ceea ce ai gătit, înseamnă că a ieșit bun și te simți… pff masterchef!

Tartar de somon

Ingridiente: 300g somon proaspăt, 1 ceapă albă mica, 2-3 cozi de ceapă verde, 1 linguriță capere, 1 lămîie, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

IMG_20141226_013812

Mod de preparare:
Tocați cît mai mărunt somonul cu ajutorul unui cuțit, nici într-un caz cu mașina de tocat carne sau alt robot de bucătărie. Cu cît este mai rece peștele, cu atît se taie mai ușor. Mărunțiți ceapa, cozile de ceapă verde și caperele, adăugați-le la somon, scurgeți acolo lămîia, turnați ulei de măsline, sărați și pipărați, amestecînd bine. Puneți amestecul la frigider pentru minimum o oră. 15 min înainte de a servi, mai mestecați o data.

Risotto cu creveți
Ingridiente: 1,5 căni orez aeborio, 1 ceapă alba, usturoi, cimbru, șofran, 100 ml vin alb, 2l supă de pui sau vită, creveți, 1 ceapă, adjica, lămîie, ulei de măsline.

IMG_20141226_013257
 
IMG_20141226_013422
 
IMG_20141226_014145

Mod de preparare:
Căliți ceapa tăiată măunt, împreună cu usturoiul, cimbru și cîteva fire de șofran. Cînd ceapa e rumenită bine, adăugați orezul și căliți-l un pic amestecînd bine cu ceapa. Turnați vinul peste orez, puneți un capac la tigaie, lăsați să se absoarbă tot vinul apoi adaugați cîte două polonice de supă treptat pînă orezul este aproape gata, acoperind de fiecare dată cu capacul. O să împărtășesc secretul celui mai simplu, dar fin și mega gustos risotto, e un lucru pe care bucătarii șefi italieni nu prea vor să îl dezvăluie, dar este cineva care a dat secretul pe față, iar eu la rîndul meu o să vi-l spun vouă. Cînd este gata (orezul nu trebuie să fie sfărîmat, un risotto veritabil are orezul aproape gata și nu fiert pînă se desface), stingeți focul, adăugați un pic de unt și un pic de parmezan ras, mestecați bine, lăsați vreo 5 min sub capac, apoi serviți cu plăcere!

Despre creveți- noi îi gătim des și diferit pentru că ne plac mult și deseori mergem la piața de pește, de unde luăm cîteva kilograme să îi avem pentru a ne satisface poftele oricînd dorim.

Obișnuiesc să îi gătesc separat, însă dacă vreți, îi puteți adăuga simplu în risotto de mai sus cu 3-4 min înainte de a fi gata. Eu, i-am marinat cu adjica făcută de tata (așa ceva nu se vinde!), un pic de suc de lămîie și ulei de măsline. Am prăjit ceapa, din nou cu un pic de usturoi, pentru că mie îmi place mirosul de usturoi călit și îl adaug în orice mîncare (ei bine, în chocolate banana cake încă nu am încercat să-l pun), am adăugat niște roșii mărunt tăiate care s-au făcut vreo 10 min și am turnat deasupra creveții cu tot cu marinadă, i-am gătit vreo 5 min și Voilaaa! Otilica i-a aranjat frumos în jurul risotto și Poftă mare!

Tartă cu fructe și mascarpone
Ingridiente:
Pentru tartă: 100ml lapte, 80g făină, 150g unt, 150g zahăr, 50 g migdale, 3 gălbenușuri, 1 lămîie, 1 plic praf de copt, 1 portocală, scorțișoară.

Pentru umplutură: 200g zmeură, 100g affine, 100g mure, 250g mascarpone, 30g zahăr pudră, 25 g migdale, 3 nectarine, 2 albușuri, 1 plic zahăr vanilat.

IMG_20141226_011956

Mod de preparare:
Pune într-un castron făina, zahărul, migdalele tocate, coaja rasă de lămîie, un praf de copt și scorțișoara. Adaugă laptele, gălbenușurile și untul înmuiat la temperatura camerei, amestecă bine toate ingridientele. Scurge zeama de portocală și amestecă bine pînă obții o compoziție omogenă.

IMG_20141226_012757

Încălzește cuptorul la 170 C. Unge o tavă rotundă cu unt și toarnă 2/3 din compoziție. Spală nectarinele, îndepărtează coaja, taie-le feliuțe subțiri în formă de semilună Aranjează deasupra feliuțele de nectarine și presară deasupra fructele de pădure, păstrînd un sfert din ele pentru decor. Toarnă deasupra restul compoziției și presară cu feliuțe de migdale. Coace la cuptor cca 45 min.

Bate albușurile spumă și încorporează-le în mascarponele amestecat cu zahărul pudră și cel vanilat, pentru a obținr o cremă densă.”

IMG_20141225_125954

IMG_20141226_013639

IMG_20141226_124904

Fără titlu-1-Recovered

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Vedetele, așa cum nu le-ai mai auzit cântând!
Articolul anterior
Ce cadou i-a făcut Filip Kirkorov lui Galkin!
Articolul următor