10 trucuri de gătit de la bucătari pricepuți

Chiar dacă te consideri pricepută în bucătărie, există întotdeauna lucruri noi pe care le poți învăța de la bucătarii celebri și care îți pot ușura munca. Așadar află câteva sfaturi utile care cu siguranță te vor ipresiona.

separator

1. Cartofi crocanți fără ulei

Poți să obții cartofi crocanți și fără să folosești uleiul. Un truc des folosit este acela de a presăra puțină făină peste cartofi, înainte de a-i introduce la cuptor.

2. Cu ce să înlocuiești smântâna grasă la prăjituri?

Dacă ești atentă la dietă și vrei să obții un desert mai sărac în calorii, folosește acest truc: folosește o parte smântână grasă și trei părți albuș de ou bătut spumă.

3. Cum să pui ardei iuți în mâncare, dar să nu obții un preparat exagerat de picant?

În cazul în care nu ești un fan al preparatelor foarte picante, poți să scoți semințele ardeiului și să-l clătești puțin în apă rece.

4. Cum să faci ouă poşate în pungă şi aromate cu unt

Pune pe fundul unei pungi unt, ierburi aromatice, sare şi piper, după care se sparge un ou în pungă. Se leagă cu un elastic, cât mai aproape de ou, astfel încât acesta să-şi păstreze forma pe cât posibil. Se scufundă punga în apă clocotită timp de 3 minute, după care se poate pune într-o jumătate de avocado pentru a fi consumate împreună.

5. Cum să cureţi o rodie corect în numai câteva secunde

Celebrul bucătar Jamie Oliver are o tehnică rapidă pentru a desface o rodie. Ai nevoie de o lingură de lemn şi un bol adânc. Se taie rodia pe orizontală, se ţine în palmă fiecare jumătate cu sâmburii în jos şi se loveşte cu o lingură de lemn deasupra unui bol. Este cea mai rapidă metodă pentru a curăţa o rodie şi nu vei stropi cu suc peste tot dacă optezi pentru un bol mai adânc.

6. Când este cel mai bine să pui legumele la fiert

Nu știi niciodată dacă e mai bine să le pui direct în apă rece sau imediat după ce a început să fiarbă apa? Află de la bucătarii celebri că unele legume este recomandat să le pui în apă rece, iar altele e mult mai bine să le pui când fierbe apa. Ca regulă de bază pe care trebuie să o cunoști reține că legumele care cresc în pământ (cartofi, sfeclă, țelină) se pun la fiert direct în apa rece, iar celelalte care cresc la suprafața solului se pun când fierbe apa.

7. Sfecla roșie coaptă e mai sănătoasă decât cea fiartă

Sfecla roșie coaptă în folie de aluminiu sau foaie de copt este mai gustoasă, dar și mai sănătoasă, deoarece îți păstrează mai multe vitamine și minerale. De asemenea, aroma ei se schimbă atunci când se coace la cuptor și va merge de minune în salate alături de brânzeturi mucegăite, pere, pește, rucola și verdețuri.

8. Cum să faci blat de pizza cu spanac, dar fără făină

Poţi să faci un blat de pizza sănătos folosind spanacul. Amestecă spanacul decongelat şi bine scurs cu ou, mozzarella, parmezan, năut fiert, sare, piper, pudră de ceapă şi usturoi. Se întinde ca un aluat normal şi se lasă câteva minute la cuptor înainte de a adăuga topping-ul dorit.

9. Știai că pastele coapte înainte de fierbere devin mai gustoase?

Această metodă va transforma total gustul pastelor, devenind mai delicioase. Pune pastele crude într-o tavă şi lasă-le la cuptor la 350 de grade Celsius timp de 10-15 minute. Ele vor căpăta o culoare aurie şi poţi să le foloseşti în orice reţetă obişnuită care va deveni mult mai gustoasă cu paste coapte.

10. Cum îți dai seama dacă uleiul este suficient de încins?

Folosește o lingură de lemn pe care să o introduci în ulei. Dacă face bule în jurul ei, înseamnă că uleiul este încins și poți să te apuci de gătit.

sursa: www.eva.ro

Ouăle de ciocolată nu conțin doar surprize plăcute. Explicațiile unui medic

De Paște, multă lume cumpără ouă de ciocolată, cu surprize, fără să se gândească la riscuri. Un ou de ciocolată furnizează marea majoritate a aportului caloric zilnic recomandat pentru o persoană matură, avertizează dr. Andrew Kelso, director medical în cadrul NHS (sistemul britanic de asigurări de sănătate) pentru regiunile Suffolk și North East Essex, scrie evz.ro.

De ce nu e bine să mâncăm ouă de ciocolată

Caria dentară, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt în creștere, a avertizat dr. Kelso, făcând apel la moderație. Doctorul le-a recomandat oamenilor să „reziste impulsului de a mânca un ou de ciocolată dintr-o dată”.

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, a spus el.

Recomandările făcute de medic

Având în vedere că Paștele reprezintă o „perioadă aglomerată pentru personalul și serviciile din sistemul de sănătate”, el i-a îndemnat pe oameni să se asigure că au acasă „paracetamol, plasturi, remedii pentru indigestie și medicamente antidiareice”.

Internauții nu cred în ce spune medicul

„Nu doar Crăciunul, ci și Paștele are acum un Grinch”, a comentat un internaut, în vreme ce un altul a susținut că „din punct de vedere al sănătății dinților, este mai bine să mănânci totul dintr-o dată”, inclusiv un ou de ciocolată. Un alt internaut a declarat că este normal ca de Paște să exagerezi cu mâncarea și că nu este bine să ai interdicții.

Au fost și utilizatori care i-au atras atenția doctorului că dimensiunile acestor ouă de ciocolată au tot scăzut, deci ar fi trebuit să scadă și riscurile asociate. Alții au declarat că doctorul nu trebuie să-i sperie pe oameni sau să exagereze.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Un profesor din Rusia s-a căsătorit cu o fostă elevă pentru a evita o condamnare la închisoare
Articolul anterior
Kim Kardashian a postat prima fotografie cu fetița Chicago
Articolul următor