Îți vor aduce noroc! 7 alimente care nu trebuie să-ți lipsească pe masa de Crăciun și Revelion

Dacă vrei ca anul care vine să fie unul norocos, fii atent atunci când vine vorba despre masa de Crăciun şi Revelion. Iată ce alimente îți vor purta augur și nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Crăciun.

separator

1. Se spune că galbenul simbolizează aurul și aduce noroc în casă celor care au mămăligă pe masă de Crăciun. Așadar, pune pe masă făină de porumb sau mămăligă.

2. Fasolea și mazărea sunt și ele considerate simboluri ale norocului și prosperității.

3. Rodiile sunt considerate semn de abundență, fertilitate şi prosperitate. În plus, culoarea roșie a acestora amintește de Crăciun, fiind ideale pentru decorarea platourilor, în salate sau ca atare, alături de alte fructe, potrivit rețete.acasă.ro.

4. Se spune că dacă mâncăm pește la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează.

5. Strugurii albi sunt simbolul belşugului, strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

6. Legume verzi, precum varza, salata, spanacul ar trebui și ele mâncate de Revelion. Verdele este simbolul sănătăţii.

7. Pastele şi cerealele sunt considerate simboluri ale unei vieţi lungi şi abundente. Nici tortul nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion, el simbolizând veşnicia, iar șampania se consideră că îndeplinește dorințele, iar noul an va fi unul îmbelşugat.

Indiferent de bunătățile pe care le pregătești pentru masa de sărbătoare, nu uita că echilibrul este ceea îți aduce bunăstare fizică.

Se circulă în condiții de ceață și carosabil umed. Apelul poliției!
Articolul anterior
8 combinații alimentare care te ajută să slăbești
Articolul următor
Alte articole interesante