25 restaurante ale lui Jamie Oliver au intrat în faliment

Peste 1300 de persoane riscă să rămână fără locuri de muncă, deoarece lanțul de restaurante ale vestitului chef britanic Jamie Oliver au intrat in faliment.

separator

Jamie Oliver, 43 de ani, a devenit o figură bine cunoscută în Marea Britanie şi în întreaga lume cu emisiunile sale culinare şi a fondat lanţul de restaurante cu specific italian „Jamie’s Italian” în 2008. Pe lângă acestea, Jamie Oliver deţine şi restaurantul Barbecoa şi Jamie Oliver’s Diner. „Sunt devastat de falimentul restaurantelor noastre din Marea Britanie”, a scris celebrul chef pe Twitter. „Sunt profund întristat de această situaţie. Vreau să mulţumesc personalului şi furnizorilor noştri care s-au implicat trup şi suflet în această afacere de peste un deceniu”, a mai spus Jamie Oliver într-un comunicat. „A fost o adevărată plăcere să vă servim”, a mai spus el.

Scoase la vânzare Mass-media britanică a informat că aceste restaurante au fost plasate sub administraţia judiciară a cabinetului KPMG, care va căuta de acum unul sau mai mulţi cumpărători pentru întreaga sau o parte a afacerii. În absenţa cumpărătorilor, restaurantele vor fi pur şi simplu închise, relatează AFP. Acest anunţ reprezintă un şoc pentru publicul din Marea Britanie, unde Jamie Oliver este o personalitate în domeniul gastronomic, cunoscut pentru publicarea mai multor cărţi şi apariţia în numeroase emisiuni televizate. Cu aerul său de „rock star”, el a ajutat la promovarea imaginii gastronomiei britanice, un sector devenit ultra-competitiv.

Sursa

Un copil a fost bătut cu picioarele, de către mama sa. Oamenii legii s-au autosesizat
Articolul anterior
Inesa Voscoboinic a publicat prima imagine cu fetița sa! Priya e adorabilă
Articolul următor
Alte articole interesante